Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Grand Oyster Bar

 


Za prvých milovníkov ustríc sa pokladajú Kelti. Gréci pre zmenu vymysleli, ako ustrice chovať a Rimania, ako ich živé dopravovať na veľké vzdialenosti.

Možno práve vďaka nim Vás dnes môžeme pozvať na GRAND OYSTER BAR.

Kde:
Farmárská tržnica FRESHMARKET, Rožňavská 1A - Bratislava 

Kedy:
1.decembra 2017 od 11:00 do 19:00

Ako už sám názov hovorí, bude to niečo naozaj veľkého, skvelého, impozantného a pôsobivého. Znamenať to môže jediné. Veľa druhov ustríc v dostatočnom množstve, veľa perlivého vína a naozaj rýchly otvárači.

Veríme, že jediná ustrica ani fľaša perlivého vína nezostane v piatok zatvorená.


Čo nás v piatok čaká:

Ustrice CREUSE vel.II

Mäso tejto „Fine de Claire“ ustrice je krásne pevné. Má všetky typické znaky ustrice zo zátoky Mont Saint Michel: silná chuť jódu, ktorá zostáva na podnebí.

Ustrice LA PERLE BLANCHE vel.II

Tieto ustrice typu „Special de Claire“ sa narodili v údolí Charente-Maritime, potom boli premiestnené na pláž Utah v Normadii, ktorá je veľmi pestrá na fotoplanktón, teda hlavnú zložku potravy ustríc. Potom zamieria na niekoľko týždňov do sladších vôd v ústí riek Charente a Seudre v zálive Marennes. Miestna klíma, mierna slanosť a kvalita morskej vody tvorí jasnú identitu týchto ustríc. Práve v tejto fáze sa Biele Perly stávajú mäkkšími, získavajú jemnú sladkosť a orieškovú chuť. Sú oproti iným ustriciam menej slané.

Ustrice BELON vel.I

Jedná sa o ustricu typu “Belon, čiže Plate”. Je však výnimočná svojim pevným mäsom, ľahkou a orechovou chuťou s miernou aciditou. Chov ustríc typu “Belon” je náročnejší, než chov ustríc “Creuses”. Vyššia starostlivosť sa prejavuje lahodnejšou chuťou. Nie nadarmo je vyhľadávaným druhom medzi znalcami.

Ustrice GILLARDEAU vel.II

Zo strany privrátenej od La Rochelle k Ile d'Oléron pochádza jedna z ustríc, ktorá patrí medzi ustrice najvyššej triedy - Gillardeau. Jedná sa o "Special de Claire". V priebehu rastu je ustrica kontrolovaná až 60 "dotykmi" ľudskej ruky. Jej pevné, takmer chrumkavé mäso vytvára okúzľujúci zážitok z chute. Minerálna a zeleninová chuť, ktorá sa rozširuje v jemne sladký záver. Na podnebí možno cítiť jemne aromatickú a trvanlivú orechovú chuť.



13
november





NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: