17
apríl
Mimoriadna zmena otváracích hodin





5
február
Valentínsky ustricový pôžitok
Ako by podľa Vás mal vyzerať sv. Valentín na tanieri? Pre nás sú synonymom romantiky ustrice! Predchádza ich afrodiziakálna povesť a my si tak nevieme predstaviť vhodnejší pokrm pre váš valentínsky obrad. Vykúzlite si slávnostnú atmosféru s naším balíčkom. Nožík na otváranie lastúr zháňať nemusíte, priložili sme vám ho k...



31
január
Ľadová kráľovna
Konečne prišla čerstvá zásielka ľadovej kráľovnej z priezračne čistých vôd nórskeho mora - polárnej tresky Skrei.  Okamih, na ktorý čaká celý labužnícky svet, prichádza len raz do roka a netrvá dlho. V priebehu pár mesiacov sa milióny tresiek vydajú na predlhú cestu k nádhernému súostroviu Lofot, kde zaistia zachovanie...



13
november
Grand Oyster Bar
Za prvých milovníkov ustríc sa pokladajú Kelti. Gréci pre zmenu vymysleli, ako ustrice chovať a Rimania, ako ich živé dopravovať na veľké vzdialenosti.

Možno práve vďaka nim Vás dnes môžeme pozvať na GRAND OYSTER BAR.

Kde:
Farmárská tržnica FRESHMARKET, Rožňavská 1A -...



27
október
Workshop plný rýb
Keď sa spoja dvaja Tomášovia a NcM vzdelávacie stredisko zamerané na rekvalifikačné a špecializačné kurzy v gastronómii, vznikne jeden perfektný workshop s názvom NEBOJTE SA RÝB. 

Ako profesionáli na predaj čerstvých rýb a morských plodov sa postaráme o teoretickú časť...



17
október
„W“ ako Wakame „Z“ ako Zdravie
Pomalý rast, pružnosť a ohybnosť. Mohlo by sa zdať, že je reč o ľudskom tele. Nie je to tak úplne pravda. Sú to však vlastnosti, ktoré táto zelenina rastúca v mori, dokáže ľudskému organizmu predať. 

Vysoký obsah minerálov, ktorý je pri morských riasach až 15-krát vyšší než pri klasickej zelenine, napomáha...



28
september
Piatočný Fish & Oyster Bar
Tí z Vás, ktorí si so svojou rodinou, kamarátmi či kolegami v piatok 22.9. vyrazili do Freshmarketu na obed, desiatu, večeru alebo len tak, mohli v našom vonkajšom stánku popíjať vychladené prosecco doplnené čerstvými ustricami, plniť hladné brušká úžasným burgerom...



5
september
Piatočný Fish & Oyster Bar
Zakončite leto štýlovo a doprajte si gurmánske zážitky, na ktoré len tak nezabudnete. Skvelý piatočný obed z čerstvých rýb a morských plodov alebo popoludňajšie otváranie ustríc pri pohári vína - to všetko Vás čaká na Fish & Oyster Bare. 

Nájdite si čas a zastavte...



4
august
Návrat ku koreňom varenia
Mohlo by sa zdať, že vikingovia ako zúriví bojovníci boli skutočnými mäsožravcami. Naozajstná vikingská strava bola naopak veľmi výživná a ľahká. Hlavnou zložkou stravy Vikingov bolo obilie, najmä žito a jačmeň, z ktorého robili rôzne kaše a placky. Ako zdatní poľnohospodári pestovali zeleninu a chovali dobytok, ktorý im slúžil...



3
júl
Momenty z letnej grilovačky
Ranné prípravy nám ľahko skomplikoval letný dáždik. Na obed ho však vystriedalo slniečko, ktoré nás tešilo až do neskorého poobedia. 

Prikladáme Vám pár momentiek zo sobotňajšieho grilovania 1.7. pred Freshmarketom, kde sa v plnom prúde otvárali ústrice, griloval losos a varili slávky na víne.



30
jún
Mladá sila slovenskej gastronómie
„Láska k vareniu ma napĺňala už od detstva a drží sa ma stále“: hovorí Patrik Neradovič, pravá ruka šéfkuchára reštaurácie Kubu Bory, ale tiež zároveň hlavná kuchárska tvár celého tímu MyFish.

Správny vzťah k surovinám, ich čerstvosti, lokálnosti a sezónnosti sa naučil už od svojej babičky, u ktorej trávil celú svoju...



21
jún
Divý losos
Rodia sa v horných tokoch riek, kde tiež dospievajú. Následne putujú po prúde riek až do oceánu, kde strávia niekoľko ďalších rokov, aby sa mohli vrátiť späť do rodnej rieky. Každý asi poznal, že je reč o lososoch.  

Do MyFish letecky príde priamo z Kanady v krásnych sýto červených filetoch...



19
jún
Letná grilovačka
Grilovacia sezóna je v plnom prúde, dovolenka už je za rohom, tak prečo sa nezastaviť vo Freshmarkete ochutnať niečo z nášho grilu?
Bude to stáť za to, uvidíte...

Kedy:
V sobotu 1. júla 2017 od 10.00 do 16.00

Kde:
Pred hlavným vchodom do Freshmarketu na...



7
jún
Je pražma väčšia ako jeseter?
Teraz sa u nás v rybách vyzná naozaj každý. 

Predajňu sme vyzdobili siluetami rýb a morských plodov. Hneď na prvý pohľad bude jasné, ako vyzerá ryba, z ktorej ste si práve kúpili opracovaný filet alebo že tuniak je mnohokrát väčší než sardinka.



31
máj
Už je vyúdené
Zaradiť údené ryby do našej stálej ponuky nebolo vôbec jednoduché. Zákazníci sú u nás už zvyknutí na určitý štandard v chladených rybách a bola by škoda ho neudržať aj v tých údených. Tých je však všade v obchodoch dostatok. O to ťažšie je zohnať údené produkty, ktoré zapadnú do nášho sortimentu a nebudú mať na...



26
máj
Zmena otváracej doby
Od mája došlo na celom Freshmarkete k zmene otváracej doby. Po náročnom piatku sa môžete menej ponáhlať. Preťahuje sa sobota a zatvárame až o štvrtej. Už sa na Vás tešíme.



22
február
Nórsky pútnik
Tak, ako každý rok od februára do apríla sa obrovské kŕdle tresiek vydávajú zo Severného ľadového oceánu na svoju asi 600 kilometrov dlhú púť, ktorú vedú pozdĺž zimného pobrežia Nórska až k nádhernému súostroviu Lofot, kde zaistia zachovanie svojho druhu. Severný ľadový oceán a Barenstovo more je obzvlášť vhodným prostredím pre...



8
február
O MyFish sa už aj píše
Verili by ste tomu? Náš spokojný zákazník a foodblogger Robo o nás na svojom webe "Každý môže variť" napísal tento veľmi pekný...



26
november
Pripravte sa na Vianoce
Nepodceňte prípravu na vianočnú hostinu a silvestrovskú párty. 

V MyFish máme veľký záujem Vám prípravu týchto výnimočných okamihov čo najviac spríjemniť a uľahčiť. Aby sme však mohli uspokojiť rozmanité požiadavky svojich zákazníkov a zabezpečiť im tie najčerstvejšie produkty morí, riek a rybníkov na...



8
november
Losos Label Rouge
Od stredy 9.11. sa budú diať veci. Čakáme nálož škótskych lososov s certifikáciou Label Rouge. Nakoniec, veď ho už poznáte. Čo bude ale iného než obvykle? Ryby budú vcelku a o ich porcovanie sa postaráme my priamo pred Vami. Využite túto príležitosť a kúpte si kus, kúsok alebo len kúsoček čerstvo vyfiletovaného lososa. Zastavte...



19
august
MYFISH's Oyster Bar no.III
Ako každý mesiac pre Vás chystáme otváranie ustríc v kombinácii s bublinkami. 
Zapamätajte si: predajňa MYFISH vo Freshmarkete 9.-10. septembra.

Vedeli ste, že konzumácia ustríc je veľmi prospešná pre ľudský organizmus? 
Obsahujú totiž veľmi veľa vitamínov (A, B1, B2, B6, B12, C, kyselinu...



22
júl
WHITE TUNA
Vedeli ste, že existuje aj biely tuniak? Nám sa po celkom dlhej dobe konečne podaril zohnať. Našiel si krásne miesto na ľade hneď vedľa tuniaka žltoplutvého. Mäso "bielych tuniakov" je oproti iným tuniakom trochu tučnejšie a preto z kulinárskeho hľadiska  oveľa hodnotnejšie. Úžasný je na grile alebo sprudka na panvici. Je...



15
júl
MyFish's Oyster Bar no.II
Vďaka Vášmu veľkému záujmu chystáme na našej predajni opäť otváranie ustríc. Ako inak, než v kombinácii s bublinkami. Všetci, ktorí sa práve vrátili z dovolenky pri mori alebo sa na ňu chystajú, určite túto príležitosť ocenia. Budeme sa opäť snažiť pre vás nachystať výber z viacerých druhov, aby to stálo za to.
MyFish's Oyster Bar sa...



23
jún
V hlavnej úlohe seafood, vo vedľajšej jeseter
"Razor shells" čiže britvovka atlantická si zahrá už dnes v hlavnej úlohe. Skvelá je na grile alebo panvici spolu s maslom a cesnakom. Aké jednoduché a veľmi lahodné. So slávkami, mušľami sv.Jakuba a krevetami sú ozdobou nášho ľadu. Ak ste seafood ešte nevyskúšali, máte jedinečnú príležitosť. 
Veľký úspech minule zožal aj jeseter...



17
jún
Pripravte sa na víkend
Dnes si u nás naozaj vyberiete. Dorazili vlci a pražmy v rôznych veľkostiach od 400 gramov do 1,5 kila. Ideálna príležitosť, ako sa stretnúť pri večeri napríklad s celou rodinou. Dorazil nám nový mečúň, pretože ten minulý kúsok sa pokrájal veľmi rýchlo. Novo sme tiež zaradili do ponuky dlho očakávané filety z morskej šťuky, ktorú možno poznáte...



9
jún
Hľadáme nového zamestnanca
Patrí dobré jedlo k vašim koníčkom a záľubám? 
Už ste niekedy uvarili niečo z rýb a morských plodov? 
Komunikácia so zákazníkom je pre Vás potešením?
Ak ste si aspoň dvakrát povedali ÁNO, ste presne tým koho hľadáme.

Čo bude náplňou Vašej práce?
• Predaj čerstvých rýb a morských...



4
jún
steaky v plnom prúde
Zo všetkých kusov veľkých rýb vám odrežeme koľko si budete priať. Môže to byť poriadny drevorubač, ale aj kúsok len na ochutnanie. Aktuálne ponúkame tuniaka, mečúňa, morského čerta alebo plachetníka.



25
máj
Jeseter sibírsky
Sú oveľa staršie ako človek, jeho anatomické znaky naznačujú, že svoje vrcholné obdobie zažíval už pred viac ako 70 miliónmi rokov. Pochádza predovšetkým z ruskej časti Ázie, kde sa okrem tamojších riek vyskytuje aj v Bajkalskom jazere. Zvyčajne dorastá do veľkosti okolo jedného metra. Potravou sú pre neho larvy hmyzu, červy, kôrovce a malé rybky....



19
máj
MyFish's Oyster Degustation
Pripravujeme Fine de Bretagne veľkosť II., Fine de Claire veľkosť I. alebo Speciale Tsarskaya, ktorá patrila k vyhľadávaným špecialitám cárskeho dvora. Miloval ju treba Ľudovít XIII. aj Ľudovít XIV., ale aj Marie-Antionette, Robespierre a Dalton.
Spojenie MyFish a vinárstve Hruška, ktoré poskytne krásne vychladené Prosecco, vám prinesie...



13
máj
Piatok 13.
Pre mnohých je piatok trinásteho synonymom smolného dňa. Pre tých, ktorým chutí napríklad chňapáč alebo vyhľadávajú voľne loveného vlka morského, je to však deň šťastný. Tieto rybičky rozšíria našu aktuálnu ponuku najčerstvejších rýb a morských plodov a obohatia tak koniec tohto týždňa všetkým milovníkom rybej kuchyne. Tešíme sa na Vás v našej...



11
máj
Raje krídla
V stredu na Freshmarket dorazila chladené krídla raje bez kože a chrupaviek. Čo s nimi? Dusenie, pošírovanie alebo ľahké vyprážanie v panvici na masle. Maslo je ideálne v kombinácii s touto parybou, lebo skvelo podčiarkne jej výnimočnosť. Táto veľmi obľúbená lahôdka sa nesmie vystavovať príliš vysokej teplote, aby sa zachovala jej chuť. Aj v...



6
máj
Inšpirácia z ľadu
Na grile či v rúre úžasná ihlice rohozobá, ktorú asi každý pozná z dovolenky v Chorvátsku a snáď dostatočná zásoba sieťok zo slávkami. Viac nájdete v ponuke ...



5
máj
Morský čert
Na piatok sa môžu tešiť ozajstní rybí fajnšmekri a gurmáni. Dorazia nám filety z morského čerta. Táto ryba s obrovskou tlamou, pohybujúca sa najmä u morského dna, vábi svoju obeť pomocou prvého lúča chrbtovej plutvy, ktorý svetielkuje. Otvorením papule sa vytvorí podtlak a okolo plávajúce ryby jej vpadnú priamo do úst....



27
apríl
Morský ostriežik
Morský ostriežik sa vďaka krikľavo červenému sfarbeniu nazýva tiež "Redfish". Jeho priemerná dľžka sa pohybuje okolo 40 cm, dorastá však až do dľžky jedného metra. Ostriežiky sa živia hlavne krevetami, krabmi a menšími rybami. Kým mladé ryby sa zdržiavajú v blízkosti pobrežia, dospelé ryby sa sťahujú prevažne do väčších hľbok. Lovia sa vlečnými...



23
apríl
MyFish's Oyster Bar
Fine de Claire z akvakultúr francúzskeho regiónu Marennes-Oléron sa celé sobotné dopoludnie otvárali pri predajni čerstvých rýb a morských plodov vo Freshmarkete. Víno Hruško nám robilo príjemného spoločníka. Určite to niekedy zopakujeme!!!



22
apríl
Inšpirácia z aktuálneho ľadu
Skorpéna obyčajná, krevety Vannamei, pražma zlatá, sivoň americký, pstruh dúhový a tak ďalej. Nájdete v aktuálnej ponuke. Tešíme sa na vás.



15
apríl
Inšpirácia z dnešného ľadu
Kambala veľká, makrela atlantická, pražma zlatá a mnoho ďalších. Však pozrite na aktuálnu ponuku.



11
apríl
Poďakovanie
Vážení a milí priaznivci, 
zážitky práve uplynulého týždňa sú pre nás neopísateľné, záujem o čerstvé ryby je v Bratislave naozaj obrovský. Predpokladali sme, že nebude ľahké nájsť správnu cestu, ako dostať čerstvé ryby na váš stôl - v tomto sme sa však úplne mýlili !!! Sme potešení, že sa v rybách veľmi slušne orientujete...



5
apríl
Otvárame!!!
V utorok 5.4. sa mreža našej úplne novej predajne, doteraz slúžiaca len pre robotníkov, otvorí  konečne Vám zákazníkom. Dlhé čakanie sa ale určite vyplatilo. Lode priviezli prvé úlovky a my sa na Vás už teraz tešíme.



26
marec
Tuniak je klenot
Aby sme sa zdokonalili v tom čo robíme, navštívili sme v Brne skutočne ojedinelú akciu. Pred zrakmi prítomných divákov sa hromadne filetovali tuniaky. Majstri vo svojom odbore predviedli jedinečný zážitok. Veríme, že vďaka Vašej priazni v budoúcnosti usporiadame niečo podobné i v Bratislave. 



20
marec
Keď pult, tak originál
Večerná šichta nám priniesla naozaj zaujímavý výsledok. Chvíľu to vyzerá ako by nám do predajne privezli drevené laty, ktoré zložili na hromadu. Je to ale len zdanie a všetko je dokonale premyslené. Veď posúďte sami!!!



13
marec
Úpravy vo dne v noci
Prípravy v predajni sú v plnom prúde, všetko sa uberá správnym smerom. Už čoskoro lode budú môcť vyplávať na more pre úlovky.







NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
KONTAKT
FRESHMARKET, Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk