Platesa, pecorino, strúhanka, petržlen
Zoznam surovín:

Platesa
Syr Pecorino
Hladkolistý petržlen
Cesnak
Strúhanka
Olivový olej
Soľ a korenie

Postup prípravy:

Plutvový lem platesy obstriháme a na hornej strane priečne od chrbtice urobíme pár zárezov. Rybu osolíme  a okoreníme, potom vložíme do olejom vymasteného plechu. Strúhanku zmiešame s nakrájaným petržlenom, na jemno nastrúhaným cesnakom, nastrúhaným pecorinom a troškou olivového oleja. Zmes potom votrieme do zárezov a zvyškom rybu pokryjeme. Vložíme do rúry rozohriatej na 220°C a pečieme podľa veľkosti ryby asi 15 až 20 minút. Pretože rúru nám obsadil plech s rybou, môžeme ako prílohu zvoliť zemiaky varené v šupke s troškou čerstvého ligurčeku.




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
KONTAKT
FRESHMARKET, Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk