Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Morský čert

 


Na piatok sa môžu tešiť ozajstní rybí fajnšmekri a gurmáni. Dorazia nám filety z morského čerta. Táto ryba s obrovskou tlamou, pohybujúca sa najmä u morského dna, vábi svoju obeť pomocou prvého lúča chrbtovej plutvy, ktorý svetielkuje. Otvorením papule sa vytvorí podtlak a okolo plávajúce ryby jej vpadnú priamo do úst. Morské čerty žijú vo všetkých moriach mierneho a tropického pásma. Niektorí jedinci dorastajú až do dĺžky 2 metrov, štandardná veľkosť je však do 1 metra. Vďaka skvelému maskovaniu a zafarbeniu sa podľa okolitého prostredia dokonale splýva. Patrí medzi vysoko cenenú konzumnú rybu. Chuť mäsa je často prirovnávaná k homárovi. Veľmi jemné, ale pevné mäso morského čerta, sa hodí na grilovanie, smaženie a dusenie v rúre. Bez problémov znesie aj dlhšiu tepelnú prípravu, čím sa líši od ostatných rýb. Čert nemá okrem chrbtice žiadne kosti.
MyFish si pre Vás pripravilo krásne opracované filety, ktoré zákazníkom podľa požiadavky naporcuje napríklad na jednotlivé steaky.   
5
máj





NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: