Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Jeseter sibírsky

 


Sú oveľa staršie ako človek, jeho anatomické znaky naznačujú, že svoje vrcholné obdobie zažíval už pred viac ako 70 miliónmi rokov. Pochádza predovšetkým z ruskej časti Ázie, kde sa okrem tamojších riek vyskytuje aj v Bajkalskom jazere. Zvyčajne dorastá do veľkosti okolo jedného metra. Potravou sú pre neho larvy hmyzu, červy, kôrovce a malé rybky. Veľmi cenenou rybou je však najmä kvôli tomu, že je dodávateľom presláveného pravého kaviáru. Predtým sa jesetery kvôli kaviáru zabíjali, dnes už však existujú metódy, ako odobrať ikry zaživa. V dôsledku riečneho staviteľstva a znečistenia vôd sa stavy jeseterov v riekach značne znížili. Ulovenie jesetera je dnes veľkou vzácnosťou. Vďaka produkcii kaviáru sú v mnohých krajinách hojne chovanou rybou. 
MyFish pre svojich priaznivcov pripravilo na piatok 27.mája krásne opracované filety, ktoré bude podľa požiadaviek krájať napríklad na steaky. Zákazník má teda jedinečnú príležitosť ochutnať veľmi jemné biele mäso s minimom kostí bez toho, aby musel kupovať celú rybu. Vďaka vyššiemu obsahu tuku nie je nutné rybu príliš koreniť. V kuchyni má široké uplatnenie, kedy väčšie kúsky môžeme piecť v celku alebo napríklad pošírovať. Steaky naopak smažiť na panvici, ale aj grilovať.

25
máj





NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: