Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Ustrice v Starej tržnici

 


Niekto považuje za ideálneho spoločníka pre ustrice šampanské. My si myslíme, že túto surovú morskú delikatesu krásne dopĺňa aj víno. Na vlastné chuťové poháriky sme sa o tom presvedčili druhú májovú nedeľu, kedy sme mali možnosť zúčastniť sa s našim stánkom akcie Živé vína. Prehliadky prírodných, remeselných a autentických vín. Práve ustrice, jedna z najvyhlásenejších delikates nemohli na takej akcii chýbať! 

Vinári zo Slovenska, Čiech aj Maďarska prezentovali rôzne štýly a prístupy k výrobe vína. Návštevníci mali možnosť ochutnať celú škálu vín –  biele, ružové, oranžové, ryšavé, červené, tiché aj šumivé, vína bez pridanej síry, vína zrejúce v hlinených amforách, z hrozna šľapaného nohami, sur lie, nefiltrované, s prirodzeným sedimentom, pestované bio aj biodynamicky. 

MyFish ako špecialista na čerstvé ryby a morské plody priviezol rozmanitú kombináciu francúzskych ustríc. K vínu sme návštevníkom párovali ustrice z bretónskej zátoky Mont St. Michel a z francúzskeho ostrova Olerón (Nová Akvitánia). Kto chcel, mohol si u nás vychutnať aj sendvič s údeným lososom s čerstvým toastovým chlebom podľa nášho receptu.

Od nášho obľúbeného producenta Les Parcs Saint Kerber sme priviezli hlboké ustrice Creuse vyznačujúce sa silnou chuťou jódu, ktorá zostáva na podnebí. Návštevníci mohli okúsiť aj vyhľadávaný druh medzi znalcami, ploché ustrice Belon, ktoré sú výnimočné pevným mäsom, ľahkou a orechovou chuťou s miernou aciditou. Chýbať nemohli ani ustrice Tsarskaya  s pevným až chrumkavým mäsom so sladkými mandľovými tónmi.  

Štvrtým druhom boli ustrice Gillardeau od producenta Speciales Gillardeau, ktorý sa zaoberá výhradne chovom týchto ustríc najvyššej triedy. Hlboké ustrice typu Special de Claire sa pestujú podľa prísnych pravidiel odovzdávaných po štyri generácie.V dobe, kedy ustrica v kľude rastie, je kontrolovaná až šesťdesiatimi „dotykmi“ ľudskej ruky. Jej chuť je jemne cítiť po zelenine. Na záver sa rozvíja v jemne sladký tón. 

Ustrice sú považované gurmánmi za kráľovné všetkých chutí. Aj vám, ktorí ste ochutnávali ustrice prvýkrát, na prvný pohľad chutili. Aj keď sme týchto lahôdok doviezli viac než obvykle, všetko bolo vysrkané veľmi rýchlo. Váš záujem o ustrice nám robí veľkú radosť, sami ich priamo zbožňujeme. Pokiaľ ste akciu nestihli, navštívte našu predajňu, ustrice u nás srkáme každý deň. Aktuálne druhy nájdete v dennej ponuke na našom webe.

Ďalšie foto nájdete na našom facebooku.



24
máj





NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: