Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Doprajte si ustricový pôžitok s valentínskou zľavou 14 %

 



Sviatok sv. Valentína je predovšetkým oslava lásky vo všetkých podobách. No a pre nás milovníkov morských plodov sú to práve ustrice, ktoré ju stelesňujú. Pre ich delikátnu chuť, ktorá doznieva na podnebí, a afrodiziakálna povesť, ktorá im predchádza, sú tými pravými spoločníkmi pre valentínsku romantiku na tanieri. 

Zarezervujte si svoj ustricový zážitok do utorka 9. februára a nakúpte ustrice so zľavou 14 %. Rezervácie môžete poslať na mail freshmarket@myfish.sk. Svoju čerstvú zásielku ustríc si môžete vyzdvihnúť v piatok 12.2. alebo sobotu 13.2. pri pulte MyFish.  

Pokiaľ nie ste práve šéfkuchári michelinskej reštaurácie, zážitok ako v reštaurácii si môžete dopriať aj doma. Nemusíte sa báť, že niečo pokazíte, pretože ustrice sa nemusia variť. Stačí ich otvoriť, pokvapkať citrónom alebo tabascom, a otvoriť šampanské. Ustrice párujte so suchým zemitým vínom a nechajte sa prekvapiť, kam vás noc zavedie.

Ktoré ustrice budú vaše vyvolené?

Ustrica MUIRGEN | veľkosť II. | Saint Kerber Cancale, chov Francúzsko

Ustrica Muirgen je svojou povahou mäsitá, chrumkavá a ľahko sladkastá. Vyrastá na írskom pobreží, a potom sa na dva mesiace presťahuje do zátoky Mont-Saint-Michel na jemnú afináž. Tá chuť ustrice upresňuje a zjemňuje, no neprebije čistú a sladkú chuť mäsa. 

Práve sladkosť ustrice bola inšpiráciou pre vznik jej mena, ktoré priamo odkazuje na priezračné írske jazerá a legendy v nich ukryté. V írskej mytológii vodstvo (jazerá, rieky, oceány) predstavuje vstup do inej ríše, takej, ktorú obývajú bohovia. Ustrica Muirgen je pomenovaná na počesť keltskej povesti o morskej panne Libane, ktorá žila tristo rokov v podvodnej jaskyni, v jazere známom ako Lough Neagh. Jedného dňa ju vylovil opát Comgall, ktorý ju pokrstil ako svätú Muirgen, teda „zrodenú z mora“. 

Cena: 4,00 € / Cena po zľave: 3,44 €

Ustrica LA SPÉCIALE | veľ.II | GEAY, chov Francúzsko

V srdci oblasti Marennes-Oléron už od roku 1874, teda po dobu piatich generácií, patrí rodina Geay medzi uznávaných producentov ustríc. Výhodou tejto lokality je práve jej poloha – je umiestnená medzi Atlantickým oceánom, ostrovom Olerón a riekou Seudre. 

Kráľovnou jej ustricových parkov sú GEAY’s Speciales, ktoré sú v priebehu rastu premiestňované medzi jednotlivými parkami. Tým dochádza k značnému rastu mäsa vo vnútri ustrice a ku skvelému doladeniu ich chuti do jemnej sladkosti s ľahkými orechovými tónmi.

Cena: 3,50 € / Cena po zľave: 3,01 €

Ustrica LA SUBLIME | veľ.II | GEAY, chov Francúzsko

Táto elegantná ustricová dáma rastie minimálne 30 mesiacov. Potom ju farmári presúvajú do nového vodného prostredia, kde tieto ustrice počas 21 dní prechádzajú kultiváciou, takzvanou afinážou za pomoci modrých rias. 

Tie dodávajú ustrici zaujímavé sfarbenie a živú arómu. Milovníkov ustríc prekvapí chrumkavá dužina, mäsitá a silná chuť s jódovým zafarbením.

Cena: 3,00 € / Cena po zľave: 2,58 €


5
február





NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: