|
Čert morský
filet bez kože, lov SV Atlantik FAO 27
Ryba nevšedného vzhľadu s širokou tlamou a dokonalým maskovaním vie dokonale splynúť s morským dnom. Tam kľudne aj hodiny vyčkáva na svoju korisť, ktorú potom priamo vsaje do svojej tlamy. Táto vysoko cenená ryba sa vyskytuje v severnom Atlantiku a ako rybia delikatesa patrí k stálemu repertoáru luxusných reštaurácií. Jeho chuť je často prirovnávaná k homárovi. Aj keď morský čert dorastá až do dvoch metrov, v kuchyni sa využíva predovšetkým jeho chvostová časť. Kulinársky je čert všestranný. Jemné a pevné mäso sa hodí na praženie, dusenie v rúre, ale aj na grilovanie.
|
NIE JE SKLADOM
|
Morský čert s parmskou šunkou a šalviou Indické kari z čerta morského
|
|
|
|
|