Postup prípravy:
Recept na toto predjedlo vznikol v spolupráci s milovníkom jedla a jogínom Jarom Pávekom, s ktorým sme sa rozhodli dať pre vás dohromady celé vianočné menu. ,,Ceviche som si zvolil ako vianočný recept, pretože mi pripomína milovaný Hawaii, kde som trávil Vianoce niekoľko rokov po sebe a mal som možnosť ochutnať tam aj tradičnú vianočnú večeru. Je to ľahké, svieže a jednoducho pripraviteľné jedlo.” 1. krok “Uvaríme rybu”. To znamená, že ju nasekáme na malé kocky, vložíme do misky, pridáme najemno nasekanú červenú cibuľu a jalapeño papričku, rozpolené cherry paradajky, korenie, soľ a všetku limetkovú šťavu. Ľahko premiešame a necháme stáť 5 minút. Ryba pôsobením limetkovej šťavy jemne zbelie, pôsobí akoby sa trochu uvarila. 400 g morského vlka (filet bez kože) 1 menšia červená cibuľa 1 jalapeño paprička 8 cherry paradajok 1/4 ČL čierneho korenia 80 ml limetkovej šťavy 2. krok Avokádo nakrájame na kocky podobné rybe, koriander nasekáme nadrobno a obe pridáme k rybe. Osolíme, zalejeme olejom a ľahko premiešame. Podávame s tortilovými čipsami alebo s iným pečivom. 1 avokádo menšia hrsť nasekanej koriandrovej vňate 2 PL olivového oleja balík kukuričných tortíl alebo pečivo podľa chuti Dobrú chuť!
|