Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Ceviche z morského vlka
Zoznam surovín:

(na 4 porcie)
 
400 g morského vlka (filet bez kože - môžeme použiť aj iný druh bielej, nie veľmi mastnej ryby vhodnej na surovú konzumáciu)
1 menšia červená cibuľa
1 jalapeño paprička
8 cherry paradajok
½ ČL soli
¼ ČL čierneho korenia
80 ml limetkovej šťavy (cca 2 limetky)
1 avokádo
menšia hrsť nasekanej koriandrovej vňate
2 PL olivového oleja
balík kukuričných tortíl alebo pečivo podľa chuti

Postup prípravy:

Recept na toto predjedlo vznikol v spolupráci s milovníkom jedla a jogínom Jarom Pávekom, s ktorým sme sa rozhodli dať pre vás dohromady celé vianočné menu.
 
,,Ceviche som si zvolil ako vianočný recept, pretože mi pripomína milovaný Hawaii, kde som trávil Vianoce niekoľko rokov po sebe a mal som možnosť ochutnať tam aj tradičnú vianočnú večeru.
Je to ľahké, svieže a jednoducho pripraviteľné jedlo.”
 
 
1. krok
“Uvaríme rybu”. To znamená, že ju nasekáme na malé kocky, vložíme do misky, pridáme najemno nasekanú červenú cibuľu a jalapeño papričku, rozpolené cherry paradajky, korenie, soľ a všetku limetkovú šťavu. Ľahko premiešame a necháme stáť 5 minút. 
Ryba pôsobením limetkovej šťavy jemne zbelie, pôsobí akoby sa trochu uvarila.
400 g morského vlka (filet bez kože)
1 menšia červená cibuľa
1 jalapeño paprička
8 cherry paradajok
1/4 ČL čierneho korenia
80 ml limetkovej šťavy
 
2. krok
Avokádo nakrájame na kocky podobné rybe, koriander nasekáme nadrobno a obe pridáme k rybe. Osolíme, zalejeme olejom a ľahko premiešame. Podávame s tortilovými čipsami alebo s iným pečivom.
1 avokádo
menšia hrsť nasekanej koriandrovej vňate
2 PL olivového oleja
balík kukuričných tortíl alebo pečivo podľa chuti
 
Dobrú chuť!
 
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Ustrice so sviežim dipom
Chobotnica na galicijský spôsob
Slávky na pšeničnom pive so slaninou a creme fraiche




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: