|
Slávky, biele víno, petržlen, paradajka
Zoznam surovín:
1 kg slávok 250 g malých paradajok hrsť hladkolistej petržlenovej vňate 200 ml bieleho vína 5 strúčikov cesnaku olivový olej soľ korenie balenie špagiet
|
|
Postup prípravy:
1. krok Slávky dobre očistíme a vložíme ich na 20 minút do osolenej studenej vody. Medzi tým môžeme ochutnať biele víno a nasekať si vňať hladkolistého petržlenu. 1 kg slávok2. krok V hlbokej panvici si rozpálime olivový olej a rozvoniame na ňom cesnak. Vodu zo slávok zlejeme. 5 strúčikov cesnaku olivový olej3. krok Tie mušle, ktoré zostali otvorené vyhodíme. Zatvorené mušle vložíme do panvice. Slávky sa ihneď začnú otvárať a púšťať do panvice tekutinu. Pridáme pohár bieleho vína a necháme odpariť. 200 ml bieleho vína4. krok Prihodíme pár čerstvých paradajok alebo lúpaných paradajok z plechovky a prikryjeme pokrievkou. 250 g malých paradajok5. krok Asi po piatich minútach dáme dole pokrievku a vložíme do panvice nasekaný petržlen. Servírujeme v hlbokom tanieri pokvapkané olivovým olejom. Solíme až na tanieri podľa chuti. K takto pripraveným mušliam sa hodí opečená bageta. Je však možné v panvici pred servírovaním zmiešať s uvarenými špagetami. hrsť hladkolistej petržlenovej vňate balenie špagiet
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Maďarský rybací guláš Halászlé Grilovaný morský vlk s tekvicovým ragout Makrely na grécky spôsob
|
|
|
|
|