|
Sardinky, fenikel, čili, petržlen
Zoznam surovín:
Sardinky čerstvéBio citrón (nastrúhaná kôra a šťava) Feniklové semienka Čili paprička (nasekaná na jemno) Petržlen hladkolistý Olivový olej Soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
V miske si pripravíme marinádu. Zmiešame nasekaný petržlen s citrónovou kôrou, šťavou, čili papričkou, semenami feniklu a olivového oleja. Premiešame a do marinády pridáme sardinky. Necháme chvíľu odležať v chladničke, potom vložíme na plech do rúry rozohriatej na 200°C. Po cca 15 minútach vyberieme a ihneď podávame s opečenou bruschettou či pečivom. Vhodné ako predjedlo, ale aj ako hlavný chod.
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Grilovaná chobotnica s fazuľovým pyré Zubáč grilovaný v balíčku Platesa, pecorino, strúhanka, petržlen
|
|
|
|
|