|
Morský ostriežik na masle so šalviou
Zoznam surovín:
300 g morského ostriežika (filet s kožou) lístky čerstvej šalvie 50 g masla strúčik cesnaku hladká múka soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
1 Morského ostriežika osolíme a okoreníme, kožu filety zľahka zaprášime múkou. 300 g morského ostriežika (filet s kožou) hladká múka soľ a korenie
2. krok V panvici si rozpustíme dostatočné množstvo masla a necháme v ňom rozvinúť vôňu cesnaku a lístkov čerstvej šalvie. Kožou smerom dole vložíme rybu do panvice. Necháme ju osmažiť a potom plameň zmiernime. Pomocou polievkovej lyžice rybu prelievame maslom, kým sa nám krásne neprehreje. Rybu môžeme na chvíľu aj obrátiť. Podľa veľkosti filetu nebude však ryba na panvici dlhšie, než päť minút. 50 g masla strúčik cesnaku lístky čerstvej šalvie
3. krok Na rozohriaty tanier vložíme rybu a pokvapkáme rozpusteným maslom z panvice. Voľbu prílohy necháme na vašej fantázii, my volíme pečenú sicílsku zeleninu.
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Fish and chips Grilovaná makrela so šalátom z červenej repy Špíz, losos, salsa verde
|
|
|
|
|