Postup prípravy:
1. krok Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Následne ich nakrájame na štvrtiny. 2. krok Struky vložíme do horúcej vody na 5 minút, potom ich schladíme v studenej vode s ľadom, aby si uchovali svoju farbu. Rozkrájame ich priečne na polovicu, aby neboli v šaláte príliš dlhé. 100 g zelených fazuľových strukov 3. krok Vajíčka uvaríme na tvrdo, potom ich obielime a nakrájame na štvrtiny. 4. krok V mažiari utlčieme horčicu, kapary a ančovičky. Potom prilejeme olivový olej a premiešame, aby vznikol dresing. Pridáme nasekaný hladkolistý petržlen a ešte raz premiešame. 1 lyžica dijonskej horčice 5 filetov ančovičiek v oleji zväzok hladkolistého petržlenu 5. krok Na taniere vytreté strúčikom cesnaku dáme približne lyžicu dresingu, ktorú po tanieroch ľahko rozotrieme. Postupne pridáme listy rímskeho šalátu, zemiaky, nakrájané paradajky, fazuľové struky, kolieska cibule a čierne olivy. Navrch položíme štvrtinky vajíčok a natrhaného tuniaka. Šalát pokvapkáme pripraveným dresingom. 4 stredne veľké paradajky 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
|