Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Dánske rybacie fašírky Fiskefrikadeller
Zoznam surovín:

Fašírky:
800g tresky obyčajné (bez kože)
1 stredná cibuľa (na jemno nastrúhaná)
2 vajcia
2 PL hladkej múky
2 PL nakrájaného kôpru
2dcl mlieka
soľ a korenie
1 PL masla
olej na vyprážanie

Teplý zemiakový šalát:
1kg zemiakov
2 veľké cibule
75g masla
2 PL hladkej múky
3-4dcl kuracieho vývaru
2dcl  smotany na varenie
1dcl octu
soľ a korenie 
prípadne aj trošku kryštálového cukru


Postup prípravy:

Pokiaľ dostanete chuť na jemné mäso tresky a chcete vyskúšať niečo špeciálne, doporučujeme tento recept na dánske fašírky s čerstvým kôprom. Výsledkom varenia sú šťavnaté “Fiskefrikadeller” doplnené o nevšedný recept na tradičný zemiakový šalát. Oba vznikli v spolupráci s Jarom Pávekom, jogínom, cestovateľom a milovníkom jedla. 

Fašírky:

1. krok
Tresku nakrájame na stredné kúsky, ktoré nemusia byť rovnomerné. Vložíme ich do mixéra s ostrými nožmi a najemno rozmixujeme, ale tak, aby zo zmesi nebola kaša. Miestami môžeme nechať aj trošku väčšie kúsky.
800 g tresky obyčajné (bez kože)

2. krok
Preložíme do misy, primiešame nastrúhanú cibuľu, soľ, korenie, a múku. 
1 stredná cibuľa (najemno nastrúhaná)
soľ a korenie
2 PL múky

3. krok
Vmiešame vajíčka a zriedime mliekom, kým nezískame jemnú, ale súdržnú hmotu. Možno nebudeme musieť použiť všetko mlieko. Pridáme nasekaný kôpor a následne hmotu necháme hodinu odpočívať v chladničke. 
2dcl mlieka
2 vajcia
2 PL nakrájaného kôpru

4. krok
Na panvici rozpálime maslo a olej. Pomocou lyžice a ruky vyformujeme fašírky, vložíme do oleja a opekáme na miernom ohni do zlatohneda z oboch strán. Doporučujeme použiť viac oleja ako menej - zachová to vlhkosť a vláčnosť fašírok. Vyberieme a necháme odstáť na papierových obrúskoch.
1 PL masla
olej na vyprážanie


Šalát:

1. krok
Zatiaľ čo fašírkova zmes odpočíva v chladničke, my si pripravíme šalát. Zemiaky ošúpeme a uvaríme vcelku. Po uvarení ich necháme trochu vychladnut a potom nakrájame na kolieska.
1kg zemiakov

2. krok
Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a následne na prúžky. Do hrnca dáme maslo a kým nie je ešte úplne roztopené pridáme cibuľu. Občas premiešame, kým cibuľa nezmäkne. Pražíme ju len chvíľu do kedy začne mäknúť a sklovatieť. Nechceme ju však pražiť až do zlatova. 
2 veľké cibule
75g masla

3. krok
Zasypeme múkou a za stáleho miešania ju chvíľu pražíme. Podlejeme studeným vývarom (najskôr cca 3 dcl) a pridáme smotanu. Miešame, kým sa múka úplne rozpustí a omáčka nezhustne. Keby začala hustnúť až príliš, prilejeme zbytok vývaru. Ako posledný prilejeme ocot. Niekto do zemiakového šalátu pridáva aj cukor podľa chuti. V prípade, že by omáčka bola stále príliš hustá, môžeme ju zriediť trochou smotany. Necháme prevrieť cca 5 minút. Pridáme zemiaky a všetko jemne zamiešame. 
2 PL múky
3-4dcl kuracieho vývaru
2dcl sladkej smotany
1dcl octu
soľ a korenie
prípadne aj trošku kryštálového cukru




ĎALŠÍ RECEPTY

Grilované ustrice s bylinkovým maslom
Grilovaný špíz z tuniaka s ančovičkovým pestom
Morský ostriežik na masle so šalviou




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: