Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Grilované červené krevety s tromi omáčkami
Zoznam surovín:

8 ks červených kreviet (celých s hlavou)
olivový olej extra virgin
tuk na potretie grilu
4 strúčiky cesnaku
1 malá cibuľa
4–6 lúpaných mandlí
štipka nasekanej sušenej čili papričky
1 mäsitá paradajka bez šupky
1 bobkový list
½ plátku bieleho toastového chlebu
1 lyžica nasekaného hladkolistého petržlenu
1 lyžička vínneho octu
2 lyžička šťavy z citróna
1 lyžica sladkého kečupu
2 lyžice majonézy
½ lyžice brandy
1 lyžička jemne strúhaného chrenu
soľ a korenie

Postup prípravy:

S prípravou kreviet na grile si nemusíme príliš lámať hlavu. Vhodnejšie sú určite tie celé surové, prípadne tie s pancierom bez hlavy a bez črievka (tzv. easy peel). Pancier dá mäsu svoju chuť a navyše ho udrží šťavnaté. V našom recepte sme grilované krevety doplnili rôznymi omáčkami - Alioli, Romesco, Koktejlová. Ktorá je podľa Vás tá najlepšia? 
 
1. krok
Ako prvú si pripravíme omáčku Alioli. V mažiari rozotrieme cesnak spoločne s ¼ lyžičky soli do hladkej pasty. Ďalej trieme a pridávame postupne tenkým pramienkom olivový olej až vznikne rovnorodá omáčka. Naozaj to chvíľu trvá, než sa všetko spojí do správnej konzistencie, ale stojí to za to. Dochutíme citrónovou šťavou a môžeme podľa chuti ešte dosoliť.
3 strúčiky cesnaku
100-150 ml olivového oleja extra virgin
¼ lyžičky soli
1 lyžica šťavy z citróna
 
2. krok
Koktejlová omáčka je veľmi jednoduchá. Zmiešame kečup s majonézou, chrenom, brandy a citrónovou šťavou. Podľa chuti dosolíme. 
1 lyžica sladkého kečupu
2 lyžica majonézy
½ lyžica brandy
1 lyžička citrónovej šťavy
1 lyžička jemne strúhaného chrenu
 
3. krok
Omáčku Romesco začneme rozohriatím olivového oleja a ľahkým opražením mandlí spoločne s cesnakom nakrájaným na plátky. Cesnak a mandle vytiahneme z panvice. Do panvice naopak pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu so štipkou čili papričky a necháme zosklovatieť. Primiešame nasekanú paradajku a vložíme bobkový list. Môžeme pridať trochu vody a omáčku necháme počas mierneho varenia zredukovať do zhustnutia. Tyčovým mixérom rozmixujeme mandle s cesnakom, hladkolistým petržlenom a opečenou polovicou toastového chlebu. Vzniknutú pastu spojíme s omáčkou. Osolíme, okoreníme a ľahko dochutíme vínnym octom.
1 strúčik cesnaku
1 malá cibuľa
4-6 lúpaných mandlí
štipka nasekanej sušenej čili papričky
1 mäsitá paradajka bez šupky
1 bobkový list
½ plátku bieleho toastového chlebu
1 lyžica nasekaného hladkolistého petržlenu
1 lyžička vínneho octu
olivový olej extra virgin
soľ a korenie
 
4. krok
Krevety ľahko potrieme olivovým olejom a osolíme ich. Vložíme ich na rozpálený gril potretý tukom a grilujeme asi 2 minúty z každej strany. Strážime si dĺžku prípravy, krevety nesmieme grilovať veľmi dlho, mohli by sa nám ťažko lúpať. Hotové krevety servírujeme spoločne s omáčkami. Môžeme ich zajedať bielym chlebom alebo bagetou.
8 ks červených kreviet (celých s hlavou)
olivový olej extra virgin
tuk na potretie grilu
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Špagety s paradajkovou omáčkou a sardinkami
Bouillabaisse [Bujabéza]
Koriandrovo-cesnaková omáčka na ustrice




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: