Postup prípravy:
Podobným hustým polievkam, ktoré sú populárne nie len v Amerike a Kanade, ale aj v Škótsku sa hovorí „chowder“. Každý rybí chowder sa pripravuje trošku inak, jedno však majú všetky spoločné – tučnú smotanu, veľa rybieho mäsa a darov mora. 1. krok Začneme tým, že si nakrájame pór, mrkvu, petržlen, zeler a zemiaky na kocky. Zeleninu spoločne s olúpaným cesnakom opekáme na rozpustenom masle asi tak 3-5 minút. 150 g mrkvy 100 g petržlenu 100 g póru 100 g zeleru 2 strúčiky cesnaku 50 g masla 2. krok Následne zaprášime múkou a minútu miešame. Zalejeme asi 750 ml rybieho vývaru, pridáme lyžicu horčice, osolíme, okoreníme a varíme, až kým sú zemiaky skoro mäkké. 100 g stredných zemiakov hladká múka 750 ml rybieho vývaru lyžica dijónskej horčice soľ a korenie
3. krok Medzi tým pokrájame filety bez kože na kúsky veľkosti aspoň tri centimetre. Rybie mäso vložíme do polievky spolu s krevetami a chvíľu varíme, pridáme smotanu a necháme ju prehriať. Na konci zasypeme nasekanou vňaťou feniklu. 200 g lososa obyčajného (filet)200 g surových kreviet (vylúpaných) 150 g smotany fenikel vňať
|