Postup prípravy:
Zažite týmto neobyčajným, ale aj tak veľmi ľahkým receptom podobný pocit, ako zažívajú taliani pri kulinárskej slávnosti v kalabrijskej Bagnare. Tu sa totiž každý rok v júli oslavuje deň mečúňa. Čerstvé úlovky sa na slávnosti nielen obdivujú, ale aj rozmanito upravujú a samozrejme ochutnávajú.
1. krok Šťavu z jedného citróna zmiešame s olivovým olejem, nasekaným rozmarínom, cesnakom a kaparami. Vyšľaháme metličkou do hustej emulzie. extra panenský olivový olej 1 citrón 1 lyžica kapár 1 strúčik cesnaku vetvička čerstvého rozmarínu 2. krok Steak z mečúňa potrieme zľahka olivovým olejom a vložíme na gril alebo na dobre rozpálenú grilovaciu panvicu, sprudka opečieme z oboch strán, ideálne na "medium rare". Podľa hrúbky steaku je to asi 1-2 minúty z každej strany. 250 g mečúň obyčajný (steak) extra panenský olivový olej 3. krok Steaky dáme dole z panvice a bohato prelejeme vytvoreným dresingom. Podľa chuti oslolíme a dokoreníme. Ako prílohu odporúčame domáce hranolky. soľ korenie
|