Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Pečená kambala na fenikli a estragóne
Zoznam surovín:

1200 g kambaly veľkej (celá, vypitvaná ryba)

fenikel (buľva)
extra panenský olivový olej
1 citrón
zväzok čerstvého estragónu
2 dcl suchého bieleho vína
4 stredné zemiaky
½ buľvy zeleru
2 hrušky
lyžica cukru
hrsť vlašských orechov
maslo
30 g poľníčka
granátové jablko
soľ a korenie

Postup prípravy:

Máloktorá ryba pečená v celku  na slávnostnom stole urobí takú parádu ako kambala (1200g je asi 2-4 porcie). Táto platesovitá ryba má veľmi málo kostí a upečená sa výborne delí na jednotlivé porcie.  V kombinácii s upečeným feniklom a zemiakovo-zelerovým šalátom s hruškou a granátovým jablkom budete mať postarané o poriadne divadeľné predstavenie pred váženými hosťami.
 
1. krok
Buľvu z fenikla nakrájame na plátky a rozložíme ich rovnomerne na plech. Osolíme a okoreníme. Pokvapkáme olivovým olejom a plech dáme do rúry na 180°C. Fenikel pečieme asi 20-30 minút, aby krásne skaramelizoval.
fenikel (buľva)
extra panenský olivový olej
soľ a korenie
 
2. krok
Ďalší krok budeme sústrediť na prípravu šalátu. Olúpané zamiaky a zeler nakrájame na rovnomerné kocky (1,5cm). Uvaríme v slanej vode. Nie však úplne domäkka. Precedenú zeleninu orestujeme v panvici na masle a dáme bokom.
4 stredné zemiaky
½ buľvy zeleru
maslo
 
3. krok
Hrušku olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky rovnako, ako zemiaky a zeler v predošlom kroku. Hrušku vložíme do rozohriatej panvice a necháme ju z každej strany opiecť. Po chvíli pridáme lyžicu cukru, ktorú necháme spoločne s hruškou skaramelizovať. Potom pridáme vlašské orechy (nakrájané na štvrťky) a trošku masla (asi lyžičku). 
2 hrušky
lyžica cukru
hrsť vlašských orechov
maslo
 
4. krok
Medzitým nám fenikel v rúre pekne zozlatol a skaramelizoval. Na plech rovnomerne pridáme zväzok estragónu. Preložíme kambalou, ktorú dobre osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Na povrch kambaly naukladáme plátky citróna. Ďalej rybu prelejeme bielym vínom a dáme piecť na 30 minút do rúry na 180°C.
1200 g kambaly veľkej (celá, vypitvaná ryba)
extra panenský olivový olej
1 citrón
soľ a korenie
 
5. krok
Malú chvíľu pred tým, než vytiahneme hotovú kambalu z rúry sa vrhneme na dokončenie prílohového šalátu. Spojíme orestované zemiaky so zelerom a hruškovou zmesou. Pridáme poľníček a dve veľké lyžice zrniek z granátového jablka. Všetko premiešame, dosolíme a ľahko okoreníme.
30 g poľníčka
granátové jablko
soľ a korenie
 
6. krok
Kambalu umiestnime priamo na plechu do stredu stola. Filety idú pomocou naberačky alebo lyžice krásne oddeliť od chrbtice a servírujú sa na rozohriatom tanieri spoločne so šalátom a  pečeným feniklom. Rybu odporúčame poliať šťavou, ktorá je na dne plechu. 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Grilovaný filet zo pstruha a smotanová omáčka s kôprom
Grilovaný sivoň v pancette s pórom na víne
Sciéna, soľná krusta, rozmarín, kôra z citrusov




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: