|
Treska, koreňová zelenina, smotana, muškátový orech
Zoznam surovín:
Treska obyčajná/tmavá (filet) Mrkva (polovica menšieho koreňa) Petržlen (rovnaké množstvo ako mrkva) Zeler (rovnaké množstvo ako mrkva) Cibuľa (rovnaké množstvo ako mrkva) Parmezán Smotana Maslo Muškátový orech Soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
V panvici rozpustíme maslo, na ktorom zľahka orestujeme nastrúhanú zeleninu. Na dno pekáča zeleninu rozprestrieme, na ňu položíme kúsky tresky (veľkosť na jednu porciu), na vrch každej ryby položíme lístoček masla, osolíme a okoreníme, zalejeme smotanou, nastrúhame muškátový orech a parmezán. Vložíme do rúry na 180 – 200 °C tak na 20 - 30 minút. Podávame s vareným zemiakom.
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Mušle vongole so šafránovou omáčkou Grilované červené krevety s tromi omáčkami Zubáč, slanina, špargľa, smotana
|
|
|
|
|