Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Burger s vyprážanou treskou a kôprovým dresingom
Zoznam surovín:

400 g tresky jednoškvrnnej (chrbtová časť bez kože)
4 ks žemle na burger
3 ks čerstvých rožkov
1–2 ks vajec
hladká múka
rímsky šalát
100 g kyslej smotany (min. 20 % tuku)
30 g majonézy
1 ks citrónu
1 ks šalotky
zväzok kôpru
2 ks kyslých uhoriek
maslo
olej
soľ a čierne korenie
 

Postup prípravy:

Nebudete veriť, ale hlavná inšpirácia tohto receptu pramení zo známeho pokrmu Filet-O-Fish, ktorý mal v ponuke McDonald‘s. Bol vlastne jednoduchý - vyprážané rybie filé v žemli. Na druhej strane to bola škandinávská pouličná kuchyňa, ktorá nás motivovala vyladiť tento recept k dokonalosti a jednoduchosti - biela ryba, vôňa masla, kôpor, šalát a mäkká žemľa. 

Na tento recept sú bezpochyby najlepšou voľbou treskovité ryby. Zvolili sme chrbtovú časť z tresky jednoškvrnnej (známej aj ako Haddock). Určite ale nešliapnete vedľa ani s treskou tmavou, ktorá má príjemnú jódovú chuť. Pokiaľ vaše nároky zahrňujú naozaj jemnú až neutrálnu chuť, zvoľte tresku obyčajnú. Tá je jednoznačne kráľovnou všetkých tresiek.
 
1. krok
Najskôr začneme s prípravou strúhanky z čerstvých rožkov. Do mixéru vložíme nahrubo nakrájané pečivo a rozmixujeme ho na jemnú strúhanku.
3 ks čerstvých rožkov
 
2. krok
Tresku naporciujeme tak, aby jednotlivé kusy odpovedali veľkosti žemle. Počítame s 2 kúskami ryby do každého burgra. Všetky kúsky ryby osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Potom namočíme do vyšľahaného vajíčka a nakoniec obalíme v strúhanke.
400 g tresky jednoškvrnnej (chrbtová časť bez kože)
1–2 ks vajec
hladká múka
soľ a čierne korenie
 
3. krok
Dresing pripravíme z najemno nakrájanej šalotky, kyslej smotany, nasekaného kôpru a majonézy. Všetko dobre zamiešame a ľahko pokvapkáme šťavou z citrónu (stačí jedna lyžička). Podľa chuti dosolíme.
100 g kyslej smotany (min.20% tuku)
30 g majonézy
1 ks citrónu
1 ks šalotky
zväzok kôpru
soľ
 
4. krok
Rozohriatu panvicu potrieme tenkou vrstvou oleja a na strednom plameni pomaly opečieme kúsky ryby zo všetkých strán. Strúhanka sa bude na panvici skor sušiť a ryba sa krásne prehreje. Podľa veľkosti kúskov rýb to bude trvať asi 5-7 minút. Na úplný záver pridáme na panvicu kúsky masla. V rozpustenom masle obalíme rybu zo všetkých strán. Následne dáme rybie kúsky preč z panvice a necháme ich stranou odpočinúť. 
maslo
olej
 
5. krok
Žemľu rozkrojíme a každú polovicu potrieme tenkou vrstvou masla. Maslom potretú časť pečiva opečieme na rozohriatej panvici .
4 ks žemle na burger
maslo 
 
6. krok
Na záver nám zostáva nakrájať kyslú uhorku na tenké plátky a môžeme začať skladať burger. Spodnú časť žemle potrieme dresingom, vložíme jeden až dva listy rímskeho šalátu, vyprážanú rybu, 2-3 plátky kyslej uhorky a pridáme ešte lyžičku dresingu. Priklopíme hornou časťou pečiva a máme hotovo! Najlepšou prílohou sú samozrejme domáce hranolky.
2 ks kyslých uhoriek
rímsky šalát
 
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Fish and chips
Pečený morský vlk s tamarindovou omáčkou
Pražma so smotanovo šalviovou omáčkou




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: