Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Kambala pečená so zemiakmi a rozmarínom
Zoznam surovín:

2-3 kg kambala veľká

zemiaky 
malé paradajky
cesnak
zväzok rozmarínu
olivový olej
soľ 
čierne korenie

Postup prípravy:

Hostia sedia za stolom, popíjajú víno a uprostred stola je pekáč s papierom a s kambalou práve vytiahnutou z rúry. Neskutočný pohľad. Kambala skoro nie je vidieť, pretože je celá pokrytá opečenými čipsami a vonia rozmarínom. Na každý tanier rozdelíte hosťom zemiaky a paradajky so strúčikmi cesnaku ako prílohou. Hostia kričia nadšením, pretože ako odoberáte pečené čipsy a paradajky uvidia celú kambalu. Niektorí možno prvý-krát v živote. Obnaženú kambalu  okoreňte mlynčekom s čerstvým farebným korením. Každý hosť si naberie sám zhora mäso kambaly až po kosť, kambala sa rozpadá, je božská a neskutočne dobrá. Keď je polovica ryby zjedená a na kosti už nie je mäso, kosť vytiahneme v celku (iné kosti mäso kambaly nemá). Zvyšnú polovicu môžeme opäť osoliť a okoreniť mlynčekom, dojedajú to potom všetci hostia, aj tí čo už nemôžu. 
 
1. krok

Pripravíme pekáč na buchty, zaspomíname, kedy sme mali naposledy čas a pekáč na buchty použili. Na pekáč na sucho položíme papier na pečenie. Papierom necháme "pretekať pekáč" podľa veľkosti kambaly. Kambala je väčšinou trochu väčšia než náš najväčší pekáč, ktorý máme doma. Celú kambalu z oboch strán osolíme a v celku položíme tmavšou kožou dole na papier na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom. Na rybu natrháme 2-3 snietky čerstvého rozmarínu. 

2-3 kg kambala veľká
soľ
čierne korenie
zväzok rozmarínu
 
2. krok

Vydrhnuté surové zemiaky so šupkou nakrájame na plátky, kľudne až 5 mm silné a ukladáme ich tesne vedľa seba na kambalu tak, aby bola takmer zakrytá. Do medzier pridáme na polky nakrájané paradajky a strúčiky cesnaku so šupkou. Asi 30-45 minút pred tým, než prídu hostia, nezakrytý pekáč strčíme do rúry rozpálenej na cca 160 stupňov a nachystáme na stôl taniere, príbory a o niečo neskôr dobre vychladené biele víno. A poháre... Už prišli... 
zemiaky
malé paradajky
cesnak
soľ
čierne korenie
 

 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Grilované sardinky po baskicky
Sardinky marinované v červenej cibuli s cesnakom
Platesa, pecorino, strúhanka, petržlen




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: