Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Pečený pstruh na fenikli a hrášková kaša
Zoznam surovín:

Ingrediencie pre 2 osoby:
 
400 g pstruha lososovitého (filet)
kôra z bio citróna
polovica buľvy fenikla
soľ, korenie
olivový olej
400g mrazeného hrášku
2 strúčiky cesnaku
polovica buľvy feniklu
aníz
100 g syra ricotta
soľ, korenie
olivový olej
 

Postup prípravy:

Dočervena sfarbené mäso pstruha lososovitého sa bude vedľa hráškovej kaše na tanieri krásne vynímať. Vďaka tomu, že filet zo pstruha lososovitého neobsahuje skoro žiadne kosti, výborne sa hodí pre deti. Recept je ozajstná rýchlovka. Pokiaľ sa vám bude piecť pstruh v rúre, hravo zvládnete pripraviť hráškovú kašu. A keby vám náhodou trošku kaše zostalo, výborne sa  hodí na raňajky k hrianke s cesnakom.  

 
1. krok
Rúru zohrejte na 200°C. Filet zo pstruha osoľte, okoreňte, posypte ho citrónovou kôrou a nakrájaným feniklom, pokvapkajte troškou olivového oleja a dajte piecť asi na 15–20 minút. 
400 g pstruha lososovitého
kôra z bio citróna
polovica buľvy feniklu
soľ, korenie
olivový olej
 
2. krok
Na oleji si orestujte fenikel, pridajte cesnak nakrájaný na plátky a hrášok. Duste asi päť minút. Primiešajte ricottu, štipku anízu, soľ a korenie a rozmixujte na hrubšiu kašu. 
400 g mrazeného hrášku
2 strúčiky cesnaku
polovica buľvy feniklu
aníz
100 g syra ricotta
soľ, korenie
olivový olej
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Treska SKREI s horčicovou omáčkou
Koriandrovo-cesnaková omáčka na ustrice
Grilovaný mečúň s rozmarínovým dresingom




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: