Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Treska SKREI s horčicovou omáčkou
Zoznam surovín:

(na 2 porcie)
 
400 g tresky obyčajnej (filet z chrbtovej časti)
1 zväzok špargle
250 ml smotany na šľahanie
1 ČL celozrnnej horčice
1 PL hladkej múky
0,5 dcl bieleho suchého vína
1 menšia šalotka
2 PL masla
soľ a korenie podľa chuti
 

Postup prípravy:

,,Krása spočíva v jednoduchosti a aj z pár kvalitných surovín sa dá vykúzliť lahodný gurmánsky zážitok. A tento na prípravu jednoduchý recept to len potvrdzuje”, dodáva Jaro Pávek - jogín, cestovateľ, milovník kvalitnej domácej aj zahraničnej kuchyne, ktorý si pre nás pripravil recept z obľúbenej tresky obyčajnej. Jaro pripravoval recept v období, kedy treska obyčajná migruje a preto právom získava pomenovanie - SKREI, čo v preklade znamená pútnik. Viac sa o tejto jedinečnej rybe dozviete v článku na našom blogu.
 
 
1. krok
Špargľu očistíme, odrežeme drevnaté spodné časti a uvaríme buď v osolenej vode alebo nad parou. My sme varili nad parou cca 4-5 minút. Pri mladej špargli stačí variť 3 minúty.
1 zväzok špargle
soľ 
 
2. krok
Maslo vložíme do malej panvičky a rozpustíme. Pridáme na jemno nasekanú šalotku a opražíme do sklovata. Pozor, aby nezačala hnednúť. Podlejeme vínom a necháme ho odpariť. Následne zasypeme múkou a jemne opražíme. Zalejeme smotanou na šľahanie, pridáme horčicu, soľ a korenie. Necháme chvíľu povariť, aby sa múčna chuť rozpustila.
1 PL masla
1 menšia šalotka
0,5 dcl bieleho suchého vína
1 PL hladkej múky
250 ml smotany na šľahanie 
1 ČL celozrnnej horčice
soľ a korenie podľa chuti
 
3. krok
Tresku rozdelíme na dve rovnaké porcie, osolíme, jemne okoreníme a opečieme na tuku cca 5 minút z každej strany. My sme opekali na masle, pretože sme chceli hnedšiu kôrku.
400 g tresky obyčajnej (filet z chrbtovej časti)
1 PL masla
soľ a korenie podľa chuti
 
TIP:
Namiesto špargle môžeme zvoliť ľubovoľnú zeleninu. Napríklad zemiaky, pečenú koreňovú zeleninu alebo špenát. 
 
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Langustinové ragouté s medvedím cesnakom a yuzu
Letné závitky s údeným lososom a špenátom
Cestoviny, treska, kôpor, biele víno




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: