Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Grilovaný sivoň v pancette s pórom na víne
Zoznam surovín:

300 g sivoňa amerického (celá vypitvaná ryba)
80 g pancetta affumicata (plátky)
zväzok čerstvého tymiánu
1 citrón
1 pór
2dcl suchého bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
40 g masla
zväzok hladkolistého petržlenu
hrsť olúpaných mandlí
tuk na potretie grilu
soľ a korenie
 

Postup prípravy:

Asi snáď najznámejšou tuzemskou rybou je bezosporu pstruh dúhový či potočný. Pstruh však nie je jedinou dravou rybou z čeľade lososovitých rýb, s ktorou sa môžeme v našich končinách stretnúť. Od 19. storočia u nás zdomácnel aj sivoň americký. Určite nám dáte za pravdu, že jeho mäso je oproti pstruhovi chutnejšie aj o niečo pevnejšie. Pri grilovaní sme stavili na istotu. Rybu naplnenú plátkami citróna a tymiánu sme obalili do talianskej pancetty, ktorá nám nielen uľahčí samotnú manipuláciu na rozpálenom grile, ale naviac udrží sivoňa zvnútra krásne šťavnatého.
 
1. krok
Očisteného sivoňa umyjeme a dobre vysušíme kuchynskou papierovou utierkou. Rybu na povrchu aj zvnútra dobre osolíme a okoreníme. Dutinu naplníme plátkami citróna a čerstvým tymiánom. Rybu tiež obalíme plátkami pancetty, aby nám náplň v brušnej dutine pri grilovaní držala. Než si pripravíme prílohu, sivoňa uchováme v chlade.
300 g sivoňa amerického (celá vypitvaná ryba)
80 g pancetta affumicata (plátky)
1 citrón
½ zväzku čerstvého tymiánu
soľ a korenie
 
2. krok
Pór naporciujeme asi na 10cm dlhé valčeky. V panvici si rozpustíme polovicu masla a pór na ňom zo všetkých strán opečieme. V priebehu opekania pór dobre osolíme a okoreníme. Ďalej do panvice prihodíme pár vetvičiek tymiánu a dva rozmliaždené  cesnaky aj so šupkou. Akonáhle je pór do zlata opečený prilejeme do panvice víno a pridáme druhú polovicu masla. Panvicu prikryjeme pokrievkou alebo alobalom a zmiernime teplotu. Pór dusíme do mäkka. Či je mäkký poznáme ľahko vpichom špičky noža. Uchováme ho v teple, než bude ryba na grile hotová. Pri finálnom servírovaní prílohy pór posypeme rozmrvenými mandľami a nasekaným hladkolistým petrželenom.
1 pór
2 dcl suchého bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
½ zväzku čerstvého tymiánu
40 g masla
zväzok hladkolistého petržlenu
hrsť olúpaných mandlí
soľ a korenie
 
3. krok
Uhlíky pod grilom dobre rozpálime (asi na 250-300°C). Na rošt potretý olivovým olejom alebo iným tukom položíme pripravenú rybu a grilujeme ju z každej strany asi 5-7 minút. Pancetta rybu krásne prevonia a udrží jej šťavu. Sivoň sa tiež bude ľahko otáčať.
300 g sivoňa amerického v pancette
tuk na potretie grilu
 
4. krok
Hotovú rybu servírujeme na rozohriatom tanieri spoločne s duseným pórom. Môžeme doplniť aj opečeným bielym chlebom potretým olivovým olejom a cesnakom.
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Halibut pečený s medvedím cesnakom
Indické kari z čerta morského
Grilované kalmáre




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: