Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Grilované ustrice s bylinkovým maslom
Zoznam surovín:

2 ustrice
1 citrón
lyžica masla
½ strúčika cesnaku
olivový olej extra virgin
lyžica nasekaného hladkolistého petržlenu
lyžička sušeného oregana
lyžička strúhanky
soľ a korenie

Postup prípravy:

Nie každý si trúfne jesť ustrice surové len s kvapkou citróna. Je však škoda pripraviť sa o ich blahodárne účinky na ľudské zdravie a nezažiť ich nezameniteľnú chuť. Vyskúšajte ustrice ugrilovať a naštartujte týmto receptom napríklad nedeľné grilovanie s priateľmi.

1. krok
Maslo spojíme s roztlačeným cesnakom, hladkolistým petržlenom, oreganom a strúhankou. Vzniknutú pastu dochutíme malou lyžičkou olivového oleja. Ľahko okoreníme a opäť dobre prepojíme. Na chvíľu vložíme do chladničky, aby ochutené maslo dobre stuhlo.
lyžica masla
½ strúčika cesnaku
olivový olej extra virgin
lyžica nasekaného hladkolistého petržlenu
lyžička sušeného oregana
lyžička strúhanky
korenie

2. krok
Ustrice otvoríme, odstránime hornú plytkú lastúru. Mäso, ktoré je v spodnej lastúre pokvapkáme citrónovou šťavou. Ustricu vložíme na rozpálený gril a grilujeme ju cca 5 minút. Potom pridáme malú lyžičku ochuteného masla a v grilovaní pokračujeme ďalších 8 minút. Tekutina v ustrici by sa mala zredukovať viac než na polovicu. Pred servírovaním je možné ustricu ľahko osoliť, je však potrebné dávať pozor. V ustriciach je prefiltrovaná morská voda, takže je väčšina ustríc prirodzene dostatočne slaná. Grilované ustrice podávame s plátkom bieleho chlebu.
2 ustrice
1 citrón
soľ

ĎALŠÍ RECEPTY

Rybie karbonátky so zemiakovo-zelerovou kašou
Grilovaný sivoň v pancette s pórom na víne
Čert morský s parmskou šunkou a šalviou




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: