|
Grilované ustrice s bylinkovým maslom
Zoznam surovín:
2 ustrice1 citrón lyžica masla ½ strúčika cesnaku olivový olej extra virgin lyžica nasekaného hladkolistého petržlenu lyžička sušeného oregana lyžička strúhanky soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
Nie každý si trúfne jesť ustrice surové len s kvapkou citróna. Je však škoda pripraviť sa o ich blahodárne účinky na ľudské zdravie a nezažiť ich nezameniteľnú chuť. Vyskúšajte ustrice ugrilovať a naštartujte týmto receptom napríklad nedeľné grilovanie s priateľmi.
1. krok Maslo spojíme s roztlačeným cesnakom, hladkolistým petržlenom, oreganom a strúhankou. Vzniknutú pastu dochutíme malou lyžičkou olivového oleja. Ľahko okoreníme a opäť dobre prepojíme. Na chvíľu vložíme do chladničky, aby ochutené maslo dobre stuhlo. lyžica masla ½ strúčika cesnaku olivový olej extra virgin lyžica nasekaného hladkolistého petržlenu lyžička sušeného oregana lyžička strúhanky korenie
2. krok Ustrice otvoríme, odstránime hornú plytkú lastúru. Mäso, ktoré je v spodnej lastúre pokvapkáme citrónovou šťavou. Ustricu vložíme na rozpálený gril a grilujeme ju cca 5 minút. Potom pridáme malú lyžičku ochuteného masla a v grilovaní pokračujeme ďalších 8 minút. Tekutina v ustrici by sa mala zredukovať viac než na polovicu. Pred servírovaním je možné ustricu ľahko osoliť, je však potrebné dávať pozor. V ustriciach je prefiltrovaná morská voda, takže je väčšina ustríc prirodzene dostatočne slaná. Grilované ustrice podávame s plátkom bieleho chlebu. 2 ustrice 1 citrón soľ
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Rybie karbonátky so zemiakovo-zelerovou kašou Grilovaný sivoň v pancette s pórom na víne Čert morský s parmskou šunkou a šalviou
|
|
|
|
|