Postup prípravy:
Týmto receptom chceme trošku ukázať, že nie vždy musí byť celé jedlo iba z rýb alebo morských plodov. Recept je podareným dôkazom kombinácie hydiny s morskými plodmi. Inšpiráciu sme hľadali v histórii, konkrétne pri Marengu okolo roku 1800, kde sa odohrala jedna z víťazných vojen Napoleona Bonaparte. Vzhľadom k tomu, že historka spojená so vznikom receptu Kura Marengo alebo „vojnové kura“ je skôr reklamným ťahom dnešnej doby, bude lepšie po našich drobných úpravách v zložení ingrediencií prejsť rovno k samotnému postupu. 1. krok Dve vykostené kuracie stehná naporcujeme na menšie diely, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V panvici rozohrejeme olej a kuracie mäso opečieme z každej strany. Do chrumkava opečené kuracie mäso vytiahneme z panvice a dáme ho na teplé miesto bokom. 600 g vykostených kuracích stehien hladká múka olivový olej soľ a korenie
2. krok Štyri olúpané paradajky nakrájame na kúsky a spolu s bazalkou a cesnakom privedieme v panvici k varu. Prilejeme pohár vína, ktoré necháme chvíľu variť, aby sa odparil alkohol. Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 minút. Pokiaľ by bola omáčka príliš hustá, môžeme ju rozriediť trochou vody. 4 lúpané paradajky zväzok čerstvej bazalky 2 strúčiky cesnaku suché biele víno (pohár)
3. krok Mäso vrátime spoločne so štyrmi nakrájanými šampiňónmi do panvice a dusíme ďalších 15 minút. 4 šampiňóny 4. krok Celé surové krevety olúpeme tak, že ponecháme hlavu a chvostík. Vložíme ich do panvice, prikryjeme pokrievkou a necháme zvoľna dusiť dalších 5 minút. 10 kreviet celých surových 5. krok Na čistej panvici si rozohrejeme olivový olej, na ktorom zľahka opečierme toasty zbavené kôrky. Akonáhle máme toasty hotové, urobíme na tej istej panvici volské oká. olivový olej
6. krok Mäso s krevetami posypeme nasekaným hadkolistým petržlenom, pokvapkáme citrónom a spoločne s opečeným toastom a volským okom servírujeme. zväzok hladkolistého petržlenu citrón
|