|
Cestoviny, treska, kôpor, biele víno
Zoznam surovín:
Treska obyčajná (chrbtová časť)Cestoviny Fettuccine Biele víno (jeden pohár) Lúpané paradajky Čerstvý kôpor (zväzok) Červená cibuľa Cesnak Olivový olej Soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
Do hrnca s vriacou osolenou vodou dáme variť fettuccine. V panvici na olivovom oleji si zľahka osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu a jeden až dva strúčiky cesnaku. Pridáme asi dve nakrájané lůpané paradajky alebo čerstvé paradajky zbavené šupky. Šupku uvoľníme sparením vo vriacej vode. Paradajky necháme zľahka povariť a je čas pridať tresku nakrájanú na asi dvojcentimetrové prúžky. Zalejeme ju trochou bieleho vína, ktoré necháme odpariť. Podľa chuti nakrájame kôpor, ktorý pridáme do panvice. Medzi tým sa nám uvarili fettuccine, ktoré teraz môžeme pridať s trochou vody, v ktorej sa varili do panvice a necháme ich ľahko nasiaknuť omáčkou s rybou. Dosolíme a dokoreníme. Servírujeme v hlbokom tanieri pokvapkané olivovým olejom.
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Rybie karbonátky so zemiakovo-zelerovou kašou Grilovaný špíz z tuniaka s ančovičkovým pestom Vojnové kura s krevetami
|
|
|
|
|