Postup prípravy:
Ochutnajte výnimočné vlastnosti mäsa tresky Skrei v našom recepte. Tresku sme tentokrát upekli v papilote len s pár jednoduchými surovinami. Táto šetrná úprava si dobre rozumie s delikátne jemným, ale zároveň pevným bielym mäsom tresky Skrei. Ryba sa vďaka pare uzatvorenej v papilote dusí vo vlastnej šťave, ktorá zadrží a prepojí všetky vône a chute. Ako prílohu sme zvolili výraznejší pečený ružičkový kel so slaninou, ktorá sa výborne hodí počas chladnejších mesiacov na začiatku roka. Práve obdobie od januára do marca je tiež doba, kedy trvá krátka sezóna tresky Skrei. Umytý ružičkový kel premiešajte v pekáči s nakrájanou slaninou a lyžicou olivového oleja a dajte piecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 200 °C. 300 g ružičkového kelu 1 lyžica olivového oleja hrsť nakrájanej slaniny 2. krok Pripravte si rybu. Filety osoľte, okoreňte a zabaľte spolu s nakrájanou jarnou cibuľkou, petržlenom a maslom do dvoch balíčkov z papiera na pečenie, ktoré pevne zaviažete špagátom. 400 g tresky skrei 2 plátky masla 2 jarné cibuľky čerstvý petržlen soľ a korenie papier na pečenie a kúsok špagátu na papiloty 3. krok Do pekáča s ružičkovým kelom pridajte pokrájané čerstvé aj sušené paradajky a dobre premiešajte. Navrch poukladajte pripravené balíčky s rybou. Pečte asi 20 minút. 5 cherry paradajok prekrojených na polovice 5 sušených paradajok pokrájaných na kúsky 4. krok Pripravte si dresing z olivového oleja, balzamika, citrónovej šťavy, dijónskej horčice, cesnaku a vmiešajte do hotového kelu. Pokiaľ to je potrebné, kel ešte dosoľte a okoreňte. Papiloty opatrne rozbaľte a hotové filety servírujte spolu s kelom. Navrch môžete ešte pridať čerstvé výhonky žeruchy. 2 lyžice olivového oleja 1 lyžica sladkého balzamikového octu ½ lyžičky dijónskej horčice šťava z ½ citróna 1 strúčik cesnaku soľ a korenie žerucha
|