Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Treska Skrei v papilote s pečeným ružičkovým kelom
Zoznam surovín:

Ingrediencie na 2 porcie ryby:
 
400 g tresky obyčajnej skrei (filet)
2 plátky masla
2 jarné cibuľky
čerstvý petržlen
soľ, korenie
žerucha na ozdobu
papier na pečenie a kúsok špagátu na papiloty
 
 
 
Ingrediencie na prílohu: 
 
300 g ružičkového kelu
3 lyžice olivového oleja
hrsť nakrájanej slaniny
1 lyžica sladkého balzamikového octu
½ lyžičky dijónskej horčice
šťava z ½ citróna
1 strúčik cesnaku
5 cherry paradajok prekrojených na polovice
5 sušených paradajok pokrájaných na kúsky
soľ, korenie
 

Postup prípravy:

Ochutnajte výnimočné vlastnosti mäsa tresky Skrei v našom recepte. Tresku sme tentokrát upekli v papilote len s pár jednoduchými surovinami. Táto šetrná úprava si dobre rozumie s delikátne jemným, ale zároveň pevným bielym mäsom tresky Skrei. Ryba sa vďaka pare uzatvorenej v papilote dusí vo vlastnej šťave, ktorá zadrží a prepojí všetky vône a chute. Ako prílohu sme zvolili výraznejší pečený ružičkový kel so slaninou, ktorá sa výborne hodí počas chladnejších mesiacov na začiatku roka. Práve obdobie od januára do marca je tiež doba, kedy trvá krátka sezóna tresky Skrei. 

 
1. krok
Umytý ružičkový kel premiešajte v pekáči s nakrájanou slaninou a lyžicou olivového oleja a dajte piecť na 20 minút do rúry vyhriatej na 200 °C.
300 g ružičkového kelu
1 lyžica olivového oleja
hrsť nakrájanej slaniny
 
2. krok
Pripravte si rybu. Filety osoľte, okoreňte a zabaľte spolu s nakrájanou jarnou cibuľkou, petržlenom a maslom do dvoch balíčkov z papiera na pečenie, ktoré pevne zaviažete špagátom.
400 g tresky skrei
2 plátky masla
2 jarné cibuľky
čerstvý petržlen
soľ a korenie
papier na pečenie a kúsok špagátu na papiloty
 
3. krok
Do pekáča s ružičkovým kelom pridajte pokrájané čerstvé aj sušené paradajky a dobre premiešajte. Navrch poukladajte pripravené balíčky s rybou. Pečte asi 20 minút.
5 cherry paradajok prekrojených na polovice
5 sušených paradajok pokrájaných na kúsky
 
4. krok
Pripravte si dresing z olivového oleja, balzamika, citrónovej šťavy, dijónskej horčice, cesnaku a vmiešajte do hotového kelu. Pokiaľ to je potrebné, kel ešte dosoľte a okoreňte. Papiloty opatrne rozbaľte a hotové filety servírujte spolu s kelom. Navrch môžete ešte pridať čerstvé výhonky žeruchy. 
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica sladkého balzamikového octu
½ lyžičky dijónskej horčice
šťava z ½ citróna
1 strúčik cesnaku
soľ a korenie
žerucha
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Treska SKREI s horčicovou omáčkou
Mušle sv. Jakuba a cestoviny v šafránovom masle
Kambala pečená so zemiakmi a rozmarínom




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: