Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Letné závitky s údeným lososom a špenátom
Zoznam surovín:

Ingrediencie na jarné závitky:
12 malých ryžových papierov
6 plátkov údeného lososa
1 avokádo
3 hrste mladého špenátu
1 uhorka

Ingrediencie na miso dresing:
2 lyžice bieleho misa 
3 lyžice tahini
½ lyžičky sušeného zázvoru
3 lyžice šťavy z limetky
1 lyžička medu
voda podľa potreby


Postup prípravy:

Ak vás desí zapínanie šporáku v letných horúčavách, tento recept je ako stvorený pre vás. Rolovanie ryžových závitkov sa môže zdať pracné, ale keď si pripravíte suroviny vopred a zapojíte viac rúk, uvidíte, že z toho môže byť fajn zábava pre deti alebo aj vašich hostí. Kombinácia údeného lososa, špenátu a avokáda je klasikou. Čerstvé suroviny výborne doplní výrazný dresing z miso pasty a tahini. 

1. krok
Avokádo nakrájajte na plátky a olúpanú uhorku na krátke rezančeky. Zo špenátu odstráňte tvrdé stonky, pokiaľ je to potrebné. Na pracovnú plochu si položte placku namočeného ryžového papiera a postupne vrstvite špenát, uhorku, avokádo a lososa. Kôpku zaviňte pevne do papiera. Najprv okraje dovnútra a potom rolujte podobne ako palacinku. 
12 malých ryžových papierov
6 plátkov údeného lososa
1 avokádo
3 hrste mladého špenátu
1 uhorka

2. krok
Všetky suroviny prešľahajte do krémovej konzistencie. Pokiaľ to je potrebné, pridajte trošku vody. 
2 lyžice bieleho misa 
3 lyžice tahini
½ lyžičky sušeného zázvoru
3 lyžice šťavy z limetky
1 lyžička medu
voda podľa potreby


ĎALŠÍ RECEPTY

Chobotnica na galicijský spôsob
Cestoviny, treska, kôpor, biele víno
Zubáč, slanina, špargľa, smotana




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: