|
Letné závitky s údeným lososom a špenátom
Zoznam surovín:
Ingrediencie na jarné závitky: 12 malých ryžových papierov 1 avokádo 3 hrste mladého špenátu 1 uhorka
Ingrediencie na miso dresing: 2 lyžice bieleho misa 3 lyžice tahini ½ lyžičky sušeného zázvoru 3 lyžice šťavy z limetky 1 lyžička medu voda podľa potreby
|
|
Postup prípravy:
Ak vás desí zapínanie šporáku v letných horúčavách, tento recept je ako stvorený pre vás. Rolovanie ryžových závitkov sa môže zdať pracné, ale keď si pripravíte suroviny vopred a zapojíte viac rúk, uvidíte, že z toho môže byť fajn zábava pre deti alebo aj vašich hostí. Kombinácia údeného lososa, špenátu a avokáda je klasikou. Čerstvé suroviny výborne doplní výrazný dresing z miso pasty a tahini.
1. krok Avokádo nakrájajte na plátky a olúpanú uhorku na krátke rezančeky. Zo špenátu odstráňte tvrdé stonky, pokiaľ je to potrebné. Na pracovnú plochu si položte placku namočeného ryžového papiera a postupne vrstvite špenát, uhorku, avokádo a lososa. Kôpku zaviňte pevne do papiera. Najprv okraje dovnútra a potom rolujte podobne ako palacinku. 12 malých ryžových papierov 6 plátkov údeného lososa 1 avokádo 3 hrste mladého špenátu 1 uhorka
2. krok Všetky suroviny prešľahajte do krémovej konzistencie. Pokiaľ to je potrebné, pridajte trošku vody. 2 lyžice bieleho misa 3 lyžice tahini ½ lyžičky sušeného zázvoru 3 lyžice šťavy z limetky 1 lyžička medu voda podľa potreby
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Chobotnica na galicijský spôsob Cestoviny, treska, kôpor, biele víno Zubáč, slanina, špargľa, smotana
|
|
|
|
|