|
Grilovaný pstruh s jablkovo avokádovým šalátikom
Zoznam surovín:
pstruh dúhový (filet s kožou) 25 g avokádo 40 g jablká 7 g čakanka 5 g soľ 4 g domáce korenie (čokoláda – rasca) 4 g citrónová šťava 7 g olivový olej
|
|
Postup prípravy:
Tento recept vznikol v spolupráci s mladým talentovaným kuchárom Filipom Ondruškom, ktorý pracoval pre michelinské reštaurácie naprieč svetadielmi. Tri mesiace dokonca varil pre saudskoarabského princa. Vo svojich receptoch s obľubou používa bežné lokálne suroviny a naše ryby či morské plody. : „Tento recept som sa naučil v Mexiku od ekvádorského turistu, ktorý miloval spojenie avokáda a jabĺk. Ja som to doplnil mojou obľúbenou kombináciou čokoláda-rasca, ktorá má nezameniteľnú podobu a zanecháva v jedle obrovské emócie. Určite to vyskúšajte!“ 1. krok Avokádo a jablko nakrájame na malé kúsky, pridáme nadrobno nakrájanú čakanku. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou. 25 g avokádo 40 g jablká 7 g čakanka 5 g soľ 4 g citrónová šťava 2. krok Na rozpálenej panvici si opečieme filet na olivovom oleji, najskôr zo strany s kožou, potom otočíme a dokončíme z druhej strany, osolíme. pstruh dúhový (filet s kožou) 3. krok Servírovanie: Na tanier dáme jablkovo avokádový šalát, okoreníme korením čokoláda-rasca a na vrch filet - strana s kožou hore. 4 g domáce korenie (čokoláda – rasca) Dobrú chuť!
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Zubáč s naloženou mrkvou a tekvicou Grilovaný špíz z tuniaka s ančovičkovým pestom Cestoviny, treska, kôpor, biele víno
|
|
|
|
|