Postup prípravy:
,,Recept som si vybral preto, lebo je sezónny a ja rád varím práve zo surovín, ktoré sú príznačné pre dané ročné obdobie alebo lokalitu, v ktorej sa nachádzam. Zároveň je veľmi jednoduchý na prípravu, čo tiež považujem za jedno z jeho veľkých plusov. Veď posúďte sami!,” hovorí o halibutovi autor receptu, jogín a milovník cestovania, Jaro Pávek. 1. krok Maslo pri izbovej teplote necháme úplne zmäknúť. 100 g masla 2. krok Šalotku a pažítku nasekáme nadrobno. Jalapeño papričku zbavíme semienok a taktiež nasekáme nadrobno. Plochou hranou noža rozpučíme cesnak, očistíme a nadrobno nasekáme. Všetko pridáme do mäkkého masla, trochu osolíme a premiešame. 1 malá šalotka 1 PL nasekanej pažítky 1 Jalapeño paprička 2 strúčiky cesnaku 3. krok Rybu rozdelíme na dva rovnaké filety. Špenát dobre umyjeme a vysušíme. Medvedí cesnak umyjeme, rozrežeme na polovicu a tiež osušíme a rovnomerne premiešame so špenátom. 400 g halibuta grónskeho (filet bez kože) 400 g balenie baby špenátu 200 g medvedieho cesnaku 4. krok Rozložíme dva pečiace papiere a na stred oboch pridáme trochu zmesi špenátu s medvedím cesnakom. Snažíme sa ju udržať čo najviac na kôpke. Na vrch položíme filet ryby a dostatočne ho osolíme a jemne okoreníme. Rybu potrieme maslom s bylinkami a korením. Citrón nakrájame na plátky, zbavíme prípadných semienok a položíme na maslo. Cherry paradajky prerežeme na polovice a poukladáme okolo špenátu a ryby. kóšer soľ (prírodná soľ) čerstvo mleté korenie podľa chuti 1 BIO citrón 6 ks cherry rajčín papier na pečenie 5. krok Rybu zabalíme do pečiaceho papiera ako keď ideme piecť mäso - poskladáme papier a zahneme kraje. Následne poukladáme na pekáč a vložíme do trúby vyhriatej na 190 stupňov. Dáme piecť na 30-35 minút. Podávame na tanieri celý balíček aj s pečiacim papierom, ktorý si otvoríme až na stole. Ryba a zelenina pustia chutnú šťavu. Odporúčame preto servírovať s čerstvým chlebom alebo ciabattou.
|