Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Halibut pečený s medvedím cesnakom
Zoznam surovín:

(na 2 porcie)
 
400 g halibuta grónskeho (filet bez kože)
400 g baby špenátu
200 g medvedieho cesnaku
6 ks cherry rajčín
1 BIO citrón
1 malá šalotka
1 PL nasekanej pažítky
1 Jalapeño paprička
2 strúčiky cesnaku
100 g masla
kóšer soľ (prírodná soľ)
čerstvo mleté korenie podľa chuti
papier na pečenie
 

Postup prípravy:

,,Recept som si vybral preto, lebo je sezónny a ja rád varím práve zo surovín, ktoré sú príznačné pre dané ročné obdobie alebo lokalitu, v ktorej sa nachádzam. Zároveň je veľmi jednoduchý na prípravu, čo tiež považujem za jedno z jeho veľkých plusov. Veď posúďte sami!,” hovorí o halibutovi autor receptu, jogín a milovník cestovania, Jaro Pávek.
 
1. krok
Maslo pri izbovej teplote necháme úplne zmäknúť.
100 g masla
 
2. krok
Šalotku a pažítku nasekáme nadrobno. Jalapeño papričku zbavíme semienok a taktiež nasekáme nadrobno. Plochou hranou noža rozpučíme cesnak, očistíme a nadrobno nasekáme. Všetko pridáme do mäkkého masla, trochu osolíme a premiešame.
1 malá šalotka
1 PL nasekanej pažítky
1 Jalapeño paprička
2 strúčiky cesnaku
 
3. krok
Rybu rozdelíme na dva rovnaké filety. Špenát dobre umyjeme a vysušíme. Medvedí cesnak umyjeme, rozrežeme na polovicu a tiež osušíme a rovnomerne premiešame so špenátom.
400 g halibuta grónskeho (filet bez kože)
400 g balenie baby špenátu
200 g medvedieho cesnaku
 
4. krok
Rozložíme dva pečiace papiere a na stred oboch pridáme trochu zmesi špenátu s medvedím cesnakom. Snažíme sa ju udržať čo najviac na kôpke. Na vrch položíme filet ryby a dostatočne ho osolíme a jemne okoreníme. Rybu potrieme maslom s bylinkami a korením. Citrón nakrájame na plátky, zbavíme prípadných semienok a položíme na maslo. Cherry paradajky prerežeme na polovice a poukladáme okolo špenátu a ryby. 
kóšer soľ (prírodná soľ)
čerstvo mleté korenie podľa chuti
1 BIO citrón
6 ks cherry rajčín
papier na pečenie
 
5. krok
Rybu zabalíme do pečiaceho papiera ako keď ideme piecť mäso - poskladáme papier a zahneme kraje. Následne poukladáme na pekáč a vložíme do trúby vyhriatej na 190 stupňov. Dáme piecť na 30-35 minút. Podávame na tanieri celý balíček aj s pečiacim papierom, ktorý si otvoríme až na stole. Ryba a zelenina pustia chutnú šťavu. Odporúčame preto servírovať s čerstvým chlebom alebo ciabattou.
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Ceviche z morského vlka
Sardinky marinované v červenej cibuli s cesnakom
Losos na karfiolovom kuskuse




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: