Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


„W“ ako Wakame „Z“ ako Zdravie
17. október 2017 Autor: Tomáš Rada Foto: Tomáš Rada

Pomalý rast, pružnosť a ohybnosť. Mohlo by sa zdať, že je reč o ľudskom tele. Nie je to tak úplne pravda. Sú to však vlastnosti, ktoré táto zelenina rastúca v mori, dokáže ľudskému organizmu predať. 

Vysoký obsah minerálov, ktorý je pri morských riasach až 15-krát vyšší než pri klasickej zelenine, napomáha alkalizovať krv. Sú veľmi bohaté na bielkoviny, vlákninu, vápnik, jód, horčík a zinok. Napríklad v japonskom liečiteľstve sa riasy používajú k čisteniu krvi, odbúravaniu škodlivého cholesterolu z tepien, žíl a vlásočníc a zvyšujú ich pružnosť. Znižujú výskyt rakoviny a podporujú imunitný systém. 
Pokiaľ ani toto všetko nie je dostatočný dôvod k ich konzumácii, budeme v menovaní ich blahodárnych účinkov radi pokračovať. Zbavujú telo rádioaktivity, ťažkých kovov a toxických látok. Čistia črevné steny. Pokiaľ budete riasy konzumovať pravidelne, môžu vám zlepšiť krvný tlak, nervové poruchy, reumatizmus a alergie.

Morských rias je celá rada. Medzi tie najznámejšie patria Nori, Dulse, Wakame, Hijiki, Arame, Kombu a Agar. 

Lenže pre veľa ľudí majú riasy príliž rybiu a morskú chuť. Skúsili ste však už riasu Wakame? O tej sa to povedať nedá.



Wakame je dlhá riasa s temne zelenými listami pochádzajúca z ostrova Hokkaidó. Jemná aróma a listový vzhľad ju predurčuje k príprave šalátov.
Mimo zmienených predností rias posilňuje pečeň, žlčník a chrbticu. Obsahuje vitamín B a C a má aj vyšší obsah vápniku. V Japonsku je často využívaná aj ako prostriedok pre zvýšenie lesku a zdravia vlasov.



V našej ponuke nájdete už hotový šalát z tejto veľmi chutnej riasy. Riasa je doplnená o marinádu zo sezamového oleja, chilli, sójovej omáčky, ryžového octu a húb. Kilogramové balenie tohoto šalátu s príjemne nasladlou chuťou ponúkame v zmrazenom stave. Balenie je možné veľmi ľahko porcovať kuchynským nožom, čo nám uľahčí jeho postupnú konzumáciu.



ĎALŠÍ ČLÁNKY





NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: