|
Divé lososy sú opäť na scéne
|
|
22. august 2018 |
Autor: Kateřina Madaras |
Foto: Paxson Woelber, Tomáš Rada |
|
Intenzívne červené mäso a menší obsah tuku – to je charakteristické pre divo žijúceho lososa nerku v jeho najlepšej kondícii. Pochádza z oblasti aljašských brehov, kde je lovený ešte pred ťahom z mora do horných partií rieky.
Už na prvý pohľad je vidieť, alebo skôr nie je vidieť tukové mramorovanie, ktoré je oproti chovaným lososom takmer zanedbateľné. Lososi nerka majú prirodzenú a pestrú stravu zloženú zo zooplanktónu, ktorý obsahuje prírodné farbivo astaxanthín.
Trúfame si povedať, že ako jediní v Bratislave prinášame na rybí pult skutočne čerstvého lososa nerku! Nejedná sa o žiadne rozmrazované mäso, ale exkluzívnu ponuku čerstvo vyloveného divého lososa. Dbáme na to, aby sme na našom pulte ponúkali ozajstnú kvalitu, a tak sme sa pri jeho zháňaní aj celkom spotili. Ale podarilo sa.
Filety s hmotnosťou okolo 700g, z ktorých Vám radi odkrojíme kľudne aj jednu porciu, už konečne prišli. Kto by mohol týmto nádherným filetom odolať?
S kúpou príliš neváhajte. Sezóna divého lososa netrvá dlho. Na pultoch ho uvidíte len do septembra.
ĎALŠÍ ČLÁNKY
|
|
|
|
|