Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Sciéna, soľná krusta, rozmarín, kôra z citrusov
Zoznam surovín:

Sciéna kráľovská
Hrubozrnná soľ (1-2 kg)
Citrón
Pomaranč
Rozmarín
Vajíčko (bielok)



Postup prípravy:

Nastrúhame na jemnom strúhadle citrónovú a pomarančovú kôru, ktorú zmiešame s veľkým množstvom hrubozrnnej soli a nasekaným rozmarínom. Zmes zmiešame s rozšľahaným bielkom. Na rybe ponecháme šupiny a brušnú dutinu vyplníme vetvičkou rozmarínu. Na plech s papierom na pečenie rozprestrieme časť zmesi a položíme na ňu rybu.  Zvyšnou zmesou rybu bohato prikryjeme tak, aby vykúkala len hlava a chvostová plutva. Pečieme podľa veľkosti ryby v rúre na 200°C asi 30-45 minút. Rybu vytiahneme z rúry, soľnú krustu na stranách poklopeme a horný diel odklopíme. Rybu opatrne naporcujeme a servírujeme. Vďaka kruste zostala ryba krásne šťavnatá. Ako vhodnú prílohu môžeme zvoliť zeleninu na masle.
ĎALŠÍ RECEPTY

Omáčka Mignonette na ustrice
Cestoviny, treska, kôpor, biele víno
Morský ostriežik na masle so šalviou




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: