|
Sendvič s údeným lososom a smotanovo-horčicovým dresingom
Zoznam surovín:
4 kaiserky 100 g kyslej smotany zväzok kôpru 50 g dijónskej horčice olivový olej 30 g kapár 1 citrón rukola 1 uhorka 1 červená cibuľa soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
1 Začneme výrobou dresingu. Do misky si dáme tri lyžice hustej kyslej smotany, dve lyžice horčice, nasekaný kôpor a pár kvapiek olivového oleja. Všetko dostatočne premiešame a doladíme korením a soľou. 100 g kyslej smotany 50 g dijónskej horčice zväzok kôpru olivový olej soľ a korenie 2. krok Vyberieme si vhodný druh pečiva. My sme pre tento recept zvolili tmavú kaiserku. Výborný je tiež zľahka opečený toastový chlieb. Kaiserku prerežeme vodorovne na polovicu a spodnú časť bohato potrieme vyrobeným dresingom a poukladáme tenké plátky uhorky. 4 kaiserky 1 uhorka
3. krok Zasypeme rukolou a poukladáme plátky údeného lososa. Na záver pridáme kolieska červenej cibule a kapary. Všetko priklopíme horným dielom kaiserky a pustíme sa do toho. 200 g údeného lososa 1 červená cibuľa rukola 30 g kapár
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Fínska rybacia polievka lohikeitto Mušle sv. Jakuba s pomarančom z Havaja Zubáč, slanina, špargľa, smotana
|
|
|
|
|