|
Platesa, pecorino, strúhanka, petržlen
Zoznam surovín:
PlatesaSyr Pecorino Hladkolistý petržlen Cesnak Strúhanka Olivový olej Soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
Plutvový lem platesy obstriháme a na hornej strane priečne od chrbtice urobíme pár zárezov. Rybu osolíme a okoreníme, potom vložíme do olejom vymasteného plechu. Strúhanku zmiešame s nakrájaným petržlenom, na jemno nastrúhaným cesnakom, nastrúhaným pecorinom a troškou olivového oleja. Zmes potom votrieme do zárezov a zvyškom rybu pokryjeme. Vložíme do rúry rozohriatej na 220°C a pečieme podľa veľkosti ryby asi 15 až 20 minút. Pretože rúru nám obsadil plech s rybou, môžeme ako prílohu zvoliť zemiaky varené v šupke s troškou čerstvého ligurčeku.
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Pečený morský vlk s tamarindovou omáčkou Grilované kalmáre Morský ostriežik na masle so šalviou
|
|
|
|
|