Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Tuniak, paprika, zemiaky, paradajky
Zoznam surovín:

Tuniak (steak)
Paprika
Čili paprička
Drvené paradajky v plechovke
Červená cibuľa
Biele víno (pohár)
Olivový olej
Soľ a korenie



Postup prípravy:

Do panvice nalejeme tri lyžice olivového oleja a necháme ho rozohriať. Pridáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. V tejto chvíli dáme do panvice zemiaky nakrájané na dvojcentimetrové kocky a premiešame. Papriku nakrájanú na prúžky a na jemno nakrájanú čili papričku tiež pridáme do panvice k zemiakom a cibuli. Všetko krásne opečieme. Do panvice prilejeme biele víno a necháme odpariť alkohol. Ďalej pridáme drvené paradajky a zmes podusíme tak, aby zemiaky boli mäkké. Na dobre rozpálenej grilovacej panvici vytretej olivovým olejom sprudka opečieme steaky z tuniaka. Steaky musia zostať uprostred pekne červené, v steakovej terminológii v stave "medium rare". Na zohriaty tanier  dáme zmes zeleniny a paradajok. Tuniaka nafiletujeme cez vlákna na plátky, ktoré položíme na zeleninu. Všetko dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Na záver zľahka pokvapkáme olivovým olejom.
ĎALŠÍ RECEPTY

Pošírovaný pstruh s omáčkou Bearnaise so šampiňónmi
Grilovaná chobotnica so šalátom zo zemiakov a fazúľ
Kambala pečená so zemiakmi a rozmarínom




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: