|
Tuniak, paprika, zemiaky, paradajky
Zoznam surovín:
Tuniak (steak)Paprika Čili paprička Drvené paradajky v plechovke Červená cibuľa Biele víno (pohár) Olivový olej Soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
Do panvice nalejeme tri lyžice olivového oleja a necháme ho rozohriať. Pridáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu a necháme ju zosklovatieť. V tejto chvíli dáme do panvice zemiaky nakrájané na dvojcentimetrové kocky a premiešame. Papriku nakrájanú na prúžky a na jemno nakrájanú čili papričku tiež pridáme do panvice k zemiakom a cibuli. Všetko krásne opečieme. Do panvice prilejeme biele víno a necháme odpariť alkohol. Ďalej pridáme drvené paradajky a zmes podusíme tak, aby zemiaky boli mäkké. Na dobre rozpálenej grilovacej panvici vytretej olivovým olejom sprudka opečieme steaky z tuniaka. Steaky musia zostať uprostred pekne červené, v steakovej terminológii v stave "medium rare". Na zohriaty tanier dáme zmes zeleniny a paradajok. Tuniaka nafiletujeme cez vlákna na plátky, ktoré položíme na zeleninu. Všetko dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Na záver zľahka pokvapkáme olivovým olejom.
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Pošírovaný pstruh s omáčkou Bearnaise so šampiňónmi Grilovaná chobotnica so šalátom zo zemiakov a fazúľ Kambala pečená so zemiakmi a rozmarínom
|
|
|
|
|