Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Treska marinara
Zoznam surovín:

Ingrediencie pre 4 osoby:
 
700 g tresky obyčajnej (filet z chrbtovej časti s kožou)
400 g lúpaných paradajok
3 strúčiky cesnaku
zväzok hladkolistého petržlenu
sušené oregano
1 čili paprička
1 lyžica malých kapár
hrsť zelených olív
1 stredná cibuľa
hladká múka na obalenie
panenský olivový olej
soľ a korenie
 

Postup prípravy:

Treska na námornícky spôsob vychádza z tradičného talianskeho pokrmu „baccala alla marinara“, v ktorom sa hlavne v minulosti uplatňovala sušená treska. Tá sa výborne hodila ako strava na šírom mori rovnako ako jednoduchá omáčka, ktorej ingrediencie sa dobre skladovali. Sušenie rýb patrí medzi najstaršie známe metódy ich konzervácie. Sušené ryby sú obľúbené od Nórska až po Stredomorie. Medzi tie najviac vyhlásené patria tresky sušené na útesoch nórskych fjordov. 
 
My sme recept pozmenili a použili sme čerstvú tresku, čo robí prípravu jedla ešte jednoduchšou a rýchlejšou. Navyše na začiatku roka si môžete dopriať tresku v jej najlepšej kondícii, tzv. tresku Skrei. Pokiaľ by ste chceli použiť sušenú tresku, určite ju nezabudnite pred prípravou naklepať (aby sa porušili vlákna), aspoň na deň namočiť a potom dôkladne prepláchnuť od prebytočnej soli. 
 
1. krok
Filet z chrbtovej časti s kožou naporciujeme na rovnomerné porcie, ktoré osolíme a okoreníme. Tresku obalíme v hladkej múke. Na panvici rozohrejeme olivový olej, na ktorom zľahka opečieme tresku zo všetkých strán. Potom ju vytiahneme a necháme bokom.
700 g tresky obyčajnej (filet z chrbtovej časti s kožou)
hladká múka na obalenie
panenský olivový olej
soľ a korenie
 
2. krok
Ak je to potrebné, do panvice pridajte trošku oleja a na miernom plameni orestujte čili papričku, olúpaný nahrubo nakrájaný cesnak a cibuľu (cibuľa by mala len zosklovatieť, nemala by zhnednúť). Následne pridáme lúpané paradajky, olivy zbavené kôstok, kapary, jednu lyžicu nasekaného hladkolistého petržlenu a lyžičku sušeného oregana. Zmes varíme aspoň 15 minút, v prípade potreby ju môžeme zriediť vodou. 
400 g lúpaných paradajok
3 strúčiky cesnaku
zväzok hladkolistého petržlenu
sušené oregano
1 čili paprička
1 lyžica malých kapár
hrsť zelených olív
1 stredná cibuľa
panenský olivový olej
 
3. krok
Do panvice s paradajkovou omáčkou vrátime opečenú tresku a necháme ju voľne prehriať.  Do stredu nahriatych tanierov vlejeme omáčku a vsadíme tresku. Dozdobíme nasekaným hladkolistým petržlenom a zľahka pokvapkáme olivovým olejom. Podľa chuti dosolíme. 
zväzok hladkolistého petržlenu
panenský olivový olej
soľ
 
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Fínska rybacia polievka lohikeitto
Grilovaný morský vlk s tekvicovým ragout
Grilované sardinky s letným šalátom




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: