Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Mušle vongole so šafránovou omáčkou
Zoznam surovín:

2–4 porcie
2 dcl suchého bieleho vína
150 g creme fraiche
1 šalotka
2 strúčiky cesnaku
60 g masla
zväzok hladkolistej petržlenovej vňate
0,1 g nitiek šafránu
soľ a mleté čierne korenie
biele pečivo
 

Postup prípravy:

Zádenky, vongole alebo almeja, ako sa tieto mušle nazývajú, sú veľmi populárne práve v Taliansku a Španielsku, kde sa vo veľkom množstve chovajú v mori. Nielen talianska Abruzzia, ale aj španielska Kastilia sa môže pochváliť jednoduchým a rýchlym receptom, ktorý je vďaka úžasnej vôni a vzácnosti šafránu dokonalým luxusom na tanieri.
 
1. krok
Mušle vongole vložíme asi na 15 minút do dobre osolenej studenej vody. V tomto čase si najemno nakrájame cesnak a šalotku. Nitky šafránu vložíme do 1dcl vlažnej vody a necháme ho vylúhovať a rozvoňať.
1 kg mušlí vongole
1 šalotka
2 strúčiky cesnaku
0,1 g nitiek šafránu
 
2. krok
Slanú vodu z mušlí zlejeme preč a mušle skontrolujeme, otvorené vyhodíme. V hrnci rozpustíme polovicu masla a necháme zosklovatieť šalotku s cesnakom. Mušle vyberieme zo slanej vody a prisypeme ich do hrnca (len zatvorené mušle, otvorené vyhodíme).
30 g masla
 
3. krok
Ako náhle sa mušle začnú teplom pomaly otvárať, prilejeme suché biele víno. Keď sa z vína odparí alkohol, prilejeme šafrán s vodou. Asi tak na 2-3 minúty hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme všetky mušle pootvárať.
2 dcl suchého bieleho vína
 
4. krok
Keď sa mušle krásne otvoria, pridáme creme fraiche, ktorý opatrným premiešaním omáčku krásne zahustí a vyhladí. Na záver pridáme zvyšok masla a približne lyžicu nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate.
150 g creme fraiche
zväzok hladkolistej petržlenovej vňate
30 g masla
 
5. krok
Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Servírujeme v hlbokom tanieri spoločne s čerstvým bielym pečivom.
soľ a mleté čierne korenie
biele pečivo
 
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Grilované sardinky po baskicky
Treska tmavá v kôprovej strúhanke
Tigrie krevety, maslo, biele víno, rozmarín




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: