Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Plnené závitky z mečúňa
Zoznam surovín:

Suroviny na 6 porcií:
800 g mečúň obyčajný (filet bez kože) 
400 g krájaných paradajok v plechovke 
10 ks zelených vykôstkovaných olív 
1 lyžica píniových orieškov
1 lyžica kapár 
100 g ovčieho syru Pecorino Romano
zväzok vňate hladkolistého petržlenu 
2 ks cibule šalotky
1 strúčik cesnaku 
strúhanka 
olivový olej extra virgin
soľ a korenie
 

Postup prípravy:

Na „involtini di pesce spada“ existuje po celom Taliansku nespočet rôznych receptov. My sami sme ich vyskúšali celú kopu, a tento recept je výsledkom nášho závitkového bádania. Každá použitá surovina si v tomto veľmi jednoduchom recepte nájde svoje dôležité miesto. Nebojte sa pozvať priateľov na večeru, z týchto závitkov budú určite nadšení. Nebudú vám vôbec veriť, že mečúň môže byť takým labužníckym pôžitkom. 
 
1. krok
Začneme prípravou zmesi na plnenie závitkov. V mise zmiešame nadrobno nakrájané šalotky, na plátky nakrájané olivy, kapary, píniové orechy, najemno nakrájaný cesnak, 70g najemno nastrúhaného syru, približne dve lyžice nasekanej vňate hladkolistého petržlenu, plechovku krájaných paradajok, 6 lyžíc strúhanky, a 2 lyžice olivového oleja. Zmes ľahko okoreníme a osolíme. Misu dobre premiešame, aby sa všetko spojilo. 
400 g krájaných paradajok v konzerve 
10 ks zelených vykôstkovaných olív
1 lyžica píniových orechov 
1 lyžica kapár 
70 g ovčieho syru Pecorino Romano
zväzok vňate hladkolistého petržlenu 
2 ks cibule šalotky
1 strúčik cesnaku 
6 lyžíc strúhanky 
olivový olej extra virgin
soľ a korenie
 
2. krok
Filet mečúňa bez kože naporcujeme na plátky tenké 5mm (môžeme si nechať nakrájať u predajcu). Plátky ľahko osolíme a okoreníme. 
800 g mečúň obyčajný (filet bez kože)
soľ a korenie
 
3. krok
Do hlbokého plechu potretého olivovým olejom vložíme plátky ryby, ktoré naplníme približne jednou lyžicou zmesi a stočíme do závitku. Každý naplnený závitok prepichneme špáradlom, aby sa počas pečenia nerozmotali. Prebytočnú zmes rozotrieme okolo závitkov. Všetko letmo posypeme strúhankou a nastrúhaným syrom, pokvapkáme olivovým olejom, a vložíme do rúry rozohriatej na 200°C. Počas pečenia závitky polievame vypečenou tekutinou. 
2 lyžice strúhanky 
30 g ovčieho syru Pecorino Romano
olivový olej extra virgin
soľ a korenie 
 
4. krok
Po 30 minutách zmeníme program rúry z pečenia na gril a necháme závitky ľahko zozlatnúť (3-5 minút). Hotové závitky jemne posypeme nasekanou vňaťou, pokvapkáme olivovým olejom, a podávame s pečeným zemiakom či bielym pečivom. 
olivový olej extra virgin
zväzok vňate hladkolistého petržlenu 
 
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Vývar z jesetera
Grilované červené krevety s tromi omáčkami
Pražma, cibuľa, mäsový vývar, bylinky




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: