Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Tatarák z divého lososa
Zoznam surovín:

300 g losos nerka (filet bez kože)
1 ks limetka
1 ks šalotka stredná
1 lyžica dijónskej horčice
panenský olivový olej
feniklová vňať
soľ a korenie 
 

Postup prípravy:

Moment, keď sa nám na pult dostane čerstvý divoký losos nerka, je pre nás každý rok oslavou. Intenzívne červené mäso v tej najlepšej kondícii má vždy koncom leta, keď sýty putuje z mora späť do ústí riek. Práve v tomto období sa nerka môže podľa prísnych kvót loviť neďaleko aljašských brehov. Tento losos s minimom tuku chutí najlepšie po veľmi šetrnej tepelnej úprave alebo za surova. 

 
1. krok
Filet bez kože nakrájame na menšie kocky tak, aby sme zachovali štruktúru mäsa - ideálne 0,5 x 0,5 cm. V žiadnom prípade by mäso nemalo byť mleté. 
300 g losos nerka (filet bez kože)
 
2. krok
Šalotku nakrájame na jemno a dáme do misy spoločne s lososom, dijonskou horčicou, šťavou z limetky a nasekanou feniklovou vňaťou. Pokvapkáme olivovým olejom a všetko dobre, ale šetrne, premiešame. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Servírujeme s opečeným bielym pečivom. 
1 ks limetka
1 ks šalotka stredná
1 lyžica dijónskej horčice 
panenský olivový olej
feniklová vňať
soľ a korenie 
 
 
 

ĎALŠÍ RECEPTY

Bouillabaisse [Bujabéza]
Losos na karfiolovom kuskuse
Grilovaná pražma s tymiánom a „alioli“ omáčkou




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: