|
Tatarák z divého lososa
Zoznam surovín:
1 ks limetka 1 ks šalotka stredná 1 lyžica dijónskej horčice panenský olivový olej feniklová vňať soľ a korenie
|
|
Postup prípravy:
Moment, keď sa nám na pult dostane čerstvý divoký losos nerka, je pre nás každý rok oslavou. Intenzívne červené mäso v tej najlepšej kondícii má vždy koncom leta, keď sýty putuje z mora späť do ústí riek. Práve v tomto období sa nerka môže podľa prísnych kvót loviť neďaleko aljašských brehov. Tento losos s minimom tuku chutí najlepšie po veľmi šetrnej tepelnej úprave alebo za surova. Filet bez kože nakrájame na menšie kocky tak, aby sme zachovali štruktúru mäsa - ideálne 0,5 x 0,5 cm. V žiadnom prípade by mäso nemalo byť mleté. 300 g losos nerka (filet bez kože) 2. krok Šalotku nakrájame na jemno a dáme do misy spoločne s lososom, dijonskou horčicou, šťavou z limetky a nasekanou feniklovou vňaťou. Pokvapkáme olivovým olejom a všetko dobre, ale šetrne, premiešame. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Servírujeme s opečeným bielym pečivom. 1 ks limetka 1 ks šalotka stredná 1 lyžica dijónskej horčice panenský olivový olej feniklová vňať soľ a korenie
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Bouillabaisse [Bujabéza] Losos na karfiolovom kuskuse Grilovaná pražma s tymiánom a „alioli“ omáčkou
|
|
|
|
|