Naše stránky používajú k poskytovaniu služieb a analýze návštevnosti súbory cookies. Používaním tohoto webu s tým súhlasíte..     OK


Špagety s paradajkovou omáčkou a sardinkami
Zoznam surovín:

(na 4 porcie)
 
400 g očistených paradajok v plechovke
1 stredne veľká cibuľa
zväzok hladkolistého petržlenu
1 strúčik cesnaku 
300 g špagiet
panenský olivový olej
soľ a korenie
sušené vločky chilli
 

Postup prípravy:

1. krok
V hlbokej panvici pri strednom plameni necháme na olivovom oleji opiecť do sklovita nahrubo nakrájanú cibuľu a tenké plátky cesnaku.
panenský olivový olej
1 stredne veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku 
 
2. krok
Pridáme roztlačené očistené paradajky, zmiešame, a do panvice pridáme neuvarené špagety.
400 g očistených paradajok v plechovke
300 g špagiet
 
3. krok
Do panvice prilejeme vodu tak, aby špagety boli stále ponorené v omáčke, a varíme ich na strednom plameni. Podľa potreby priebežne prilievame vodu a občas premiešame. Špagety sa postupne budú variť a prepájať s paradajkovou omáčkou. Ku koncu varu už vodu do špagiet nedolievame.
 
4. krok
Vodu z omáčky necháme odpariť na požadovanú konzistenciu a plameň vypneme. Do nej vyklopíme obsah celej konzervy sardiniek vrátane oleja a pridáme nasekaný hladkolistý petržlen. Celé to dobre premiešame, osolíme, ľahko okoreníme, a pre ostrejšiu chuť môžeme zľahka dochutiť vločkami sušených chilli papričiek.
1 konzerva sardiniek v olivovom oleji
zväzok hladkolistého petržlenu
soľ a korenie
sušené vločky chilli

ĎALŠÍ RECEPTY

Ceviche z morského vlka
Tatarák z lososa s pistáciami a horčičným dressingom
Tigrie krevety, maslo, biele víno, rozmarín




NENECHAJTE SI UJSŤ NOVINKY ZO SVETA MYFISH
PREDAJŇA FRESHMARKET

Rožňavská 1A, 83104 Bratislava
e-mail: freshmarket@myfish.sk

AKCEPTUJEME PLATOBNÉ KARTY:


SLEDUJTE NÁS: