|
Špagety s paradajkovou omáčkou a sardinkami
Zoznam surovín:
(na 4 porcie) 400 g očistených paradajok v plechovke 1 stredne veľká cibuľa zväzok hladkolistého petržlenu 1 strúčik cesnaku 300 g špagiet panenský olivový olej soľ a korenie sušené vločky chilli
|
|
Postup prípravy:
1. krok V hlbokej panvici pri strednom plameni necháme na olivovom oleji opiecť do sklovita nahrubo nakrájanú cibuľu a tenké plátky cesnaku. panenský olivový olej 2. krok Pridáme roztlačené očistené paradajky, zmiešame, a do panvice pridáme neuvarené špagety. 400 g očistených paradajok v plechovke 3. krok Do panvice prilejeme vodu tak, aby špagety boli stále ponorené v omáčke, a varíme ich na strednom plameni. Podľa potreby priebežne prilievame vodu a občas premiešame. Špagety sa postupne budú variť a prepájať s paradajkovou omáčkou. Ku koncu varu už vodu do špagiet nedolievame. 4. krok Vodu z omáčky necháme odpariť na požadovanú konzistenciu a plameň vypneme. Do nej vyklopíme obsah celej konzervy sardiniek vrátane oleja a pridáme nasekaný hladkolistý petržlen. Celé to dobre premiešame, osolíme, ľahko okoreníme, a pre ostrejšiu chuť môžeme zľahka dochutiť vločkami sušených chilli papričiek. 1 konzerva sardiniek v olivovom oleji zväzok hladkolistého petržlenu soľ a korenie sušené vločky chilli
|
ĎALŠÍ RECEPTY
| Ceviche z morského vlka Tatarák z lososa s pistáciami a horčičným dressingom Tigrie krevety, maslo, biele víno, rozmarín
|
|
|
|
|