Postup prípravy:
Jednou z najväčších ostriežovitých rýb žijúcich v našich vodách je zubáč obyčajný. My sme na náš recept použili filet z menšieho zubáča, ktorý je ideálnou porciou pre jedného stravníka. Pokiaľ sa Vám podarí zohnať naozaj veľký filet, je možné tento recept pripraviť ako spoločné jedlo pre viac ľudí. Zubáč je medzi labužníkmi obľúbený práve kvôli pevnému, bielemu a štavnatému mäsu s vynikajúcou chuťou. Príprava v balíčku je vhodná na gril, ale aj na prípravu v rúre. 1. krok Zelenú časť z póru odrežeme a necháme ju na finálnu ozdobu. Bielu časť nakrájame na kolieska. Šampiňón očistíme a nakrájame na tenké plátky. V panvici rozpustíme maslo a podusíme na ňom pór a šampiňón. Akonáhle sa odparí všetka šťava, ktorú sampiňón pustí, pridáme nasekaný hladkolistý petržlen a prilejeme víno. Smotanu zmiešame s nastrúhaným syrom a vo chvíli, keď sa z panvice odparí alkohol. Prilejeme ju k zmesi. Podľa chuti osolíme a okoreníme čerstvo namletým červeným korením, ktoré je príjemne nasladlé a menej štipľavé než klasické čierne korenie. 1 lyžica masla 1 veľký sampiňón 1 malý pór (biela časť) 100ml smotany (tuk 33%) 1 lyžica nastrúhaného parmezánu 1 dcl suchého bieleho vína 1 lyžica nasekaného hladkolistého petržlenu červené korenie soľ 2. krok Filet zubáča umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Pokvapkáme citrónovou šťavou a ľahko osolíme. Cez štvorcový plát alobalu dáme odstrihnutý štvorec z papiera na pečenie. Uprostred umiestnime filet ryby, prelejeme ho pripravenou zmesou z húb a všetko dobre zabalíme do balíčka. Balíček dobre utesníme a vložíme ho na rozpálený gril (250-300°C). Rybu v balíčku grilujeme asi 10 minút. 200 g zubáča obyčajného (filet s kožou) 1 citrón soľ 3. krok Rybu servírujeme priamo v otvorenom balíčku. Zubáča dozdobíme nakrájanou zelenou časťou póru a ľahko pomletým červeným korením. Jedlo môžeme doplniť bylinkovou bagetou. 1 malý pór (zelená časť) červené korenie
|